Gå til sidens hovedinnhold

Barna jubler for sommer i Bergen

– Når vi først bør være i Norge, må vi være her i Bergen, for Bergen er jo best, sier Claus Lindstrøm (10).

Norge har nå lettet på både inn- og utreiseregler, men barn ved Nordnes SFO mener det fortsatt er Norge man bør utforske i sommer, og aller helst Bergen.

– De beste stedene å bade er på Nordnes sjøbad og på Ballastbryggen på Nordnes, tipser tiåringen Alfred Jørgensen de Lange og legger fornøyd til at han bor på Nordnes.

Claus er også stor tilhenger av badestedene på Nordnes, men har som mål å utforske alle krinker og kroker i byen. Dog med ett unntak.

– Jeg vil oppleve alle stedene i Bergen i sommer! Jeg liker å ta Beffen og gå på tivoli, og ta sykkelturer rundt Store Lungegårdsvann, men jeg er ikke så glad i å gå på Akvariet. Der føler jeg at dyrene er i fengsel uten å ha gjort noe galt.

Sol og solkrem

– Det har vært mye sol i Bergen sommer. Jeg har spist is og solt meg mye, sier Athene Pernille Amira Abdela Ziz Davidsen (9) og smiler.

Maud Hestad Paashe (9) rynker på nesen. Hun mener solen har vært litt vel sterk enkelte dager.

– Jeg glemte å bruke solkrem en dag, og da ble jeg så solbrent at det gjorde vondt. Det er viktig å bruke solkrem, råder niåringen.

– Jeg er veldig flink til å huske solkrem, selv om jeg synes det er litt klissete å ta på, sier Alfred og gir en klar oppfordring til dem som ikke vil bruke solkrem.

– Noen tror man ikke blir brun hvis man bruker solkrem, men de tar helt feil. Du blir brun! sier Alfred med et smil og gir tommel opp.

Claus rister på hodet. Han forstår ikke hvordan man kan la være å beskytte seg mot UV-stråling, og påpeker viktigheten av det.

– Jeg bruker alltid solkrem når det er sol. Hvis du ikke bruker solkrem, kan du faktisk få kreft, sier Claus med streng stemme.

Kan danse på bryggen

Barna peker på flere sommergleder i Bergen, men innrømmer at resten av landet også har noe fint å by på.

– Jeg skal til Svalbard og finne fossiler! Det blir spennende! forteller Maud gledestrålende.

Alfred forteller at han skal en tur til Oslo, men er litt lei seg for å være borte fra byen han elsker mest.

– Nå har vi Bergen for oss selv uten så mange turister, og det må vi nyte. Vi kan danse på Bryggen, det er så mye plass der! sier han og demonstrerer ivrig.


Kommentarer til denne saken