Det var tirsdag denne uken at mannen ble pågrepet i Bergen og siktet for seksuelle overgrep mot sine to barn og eks-kone, som er moren til barna.

Onsdag ble han fremstilt for fengsling, og påtaleansvarlig Are Nygård Bergh ba om fire uker på bakgrunn av bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare. Det ga retten ham medhold i.

Overgrepene skal ifølge politiadvokaten ha skjedd gjentatte ganger over en lengre tidsperiode.

– Dette er en svært alvorlig sak og en stor belastning for de fornærmede, sier advokatfullmektig Tiril Røkke på vegne av familiemedlemmene.

Tidligere domfelt

Påtalemyndigheten brukte unndragelsesfare som fengslingsgrunnlag da de fryktet at mannen ville flykte landet dersom han ble løslatt.

– Dette er fordi mannen er utenlandsk statsborger, opplyser Bergh til BA.

Han ville ikke gå inn på alderen til barna, men siktelsen omfatter blant annet brudd på straffeloven §195, som går på seksuell omgang med barn under 14 år.

Ifølge fengslingskjennelsen var begge barna mindreårige da overgrepene skal ha funnet sted.

– Fokuset nå er å få avklart om det har skjedd overgrep her, og i hvilken utstrekning, sier politiadvokaten.

Mannen er tidligere domfelt for trusler med kniv.

– Har det ikke bra

Familiemedlemmene bistås av bistandsadvokat Ivar Abrahamsen. I fengslingsmøtet onsdag var det advokatfullmektig Tiril Røkke som stilte som stedfortreder.

Den siktede mannen representeres av advokat Marius Wesenberg.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Wesenberg til BA.

– Hvordan tar han dette?

– Han har det ikke bra.

Retten er av den oppfatning av at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for de seksuelle overgrepene, og peker blant annet på likhetstrekkene som har kommet frem i avhør.

«Likhetstrekkene knytter seg særlig til hvordan overgrepene ble begått og i hvilke situasjoner de ble begått», skriver de i kjennelsen.

Under fengslingsmøtet begjærte den siktede mannen seg løslatt. Dette fikk han altså ikke medhold i, og under fengslingsperioden på fire uker er han også ilagt brev- og besøksforbud.