– Gutt (4) voldtatt i barnehage

Kommunen har i kveld invitert foresatte i den aktuelle barnehagen til informasjonsmøte i Bergen rådhu. – Det er viktig for oss at de får anledning til å stille spørsmål, sier kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Kommunen har i kveld invitert foresatte i den aktuelle barnehagen til informasjonsmøte i Bergen rådhu. – Det er viktig for oss at de får anledning til å stille spørsmål, sier kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 30-årene er pågrepet, siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen.

DEL

Den anmeldte hendelsen skal ha skjedd onsdag i forrige uke, og mannen ble pågrepet før helgen.

Han skal i flere år ha vært tilknyttet forskjellige barnehager i Bergens-området, får BA opplyst.

Mannen har jobbet i den aktuelle barnehagen i en årrekke. Etter det BA får opplyst har mannen vært svært godt likt.

Mandag ble mannen varetektsfengslet for fire uker.

Godtok fengsling

– Det eneste jeg kan si er at min klient godtok begjæringen om varetektsfengsling, sier forsvarer Beate Hamre til BA.

Politiet etterforsker hendelsen som en grov voldtekt fordi fornærmede er under 14 år.

Etter pågripelsen skal politiet ha beslaglagt siktedes private datamaskin. På bakgrunn av razziaen er han siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn på internett gjennom mange år.

Politiadvokat Eli Valheim ønsker ikke å kommentere saken, og viser til at fengslingsmøtet mandag ble holdt for lukkede dører.

Strafferamme på 21 år

Mannen møtte ikke til fengslingsmøtet og ble værende igjen på cellen. Kun aktor, forsvarer og dommer var til stede og rettsmøtet var over på ti minutter.

Strafferammen for voldtekt av barn på under 14 år er inntil 21 års fengsel.

I en pressemelding mandag ettermiddag skriver Bergen kommune at de er gjort kjent med at politiet har satt i gang etterforskning av mulig seksuelt overgrep mot barn i barnehage i Bergen.

– Gjort kjent med saken før mediene

Kommunen jobber nå med å mobilisere aktuelle ressurser for å støtte de som er berørt, står det videre.

– Vi inviterer foresatte i den aktuelle barnehagen til informasjonsmøte i kveld på Bergen rådhus, sier kommunaldirektør Robert Rastad.

Han kan ikke kommentere forhold som har med politietterforskningen å gjøre, men forteller at kommunen var kjent med siktelsen en tid – før den sprakk i mediene som følge av fengslingsmøtet i dag.

– Vårt hovedfokus nå er å ivareta barna, forledrene og ansatte, alle de som er påvirket av denne situasjonen, sier Rastad.

– Fryktelig trist sak

Rastad forteller at de berørte skal kunne få stille spørsmål om saken, og få informasjon direkte fra kommunen og politiet.

– Det er viktig for oss at de får anledning til å stille spørsmål, og vi vil snakke generelt om hvordan barnehagen og foreldrene skal ivareta barna. Det vil blant annet handle om hvor man kan ta kontakt om man er bekymret, og hvordan man snakker med barn om slike ting som dette.

Politiet, kommunens helsepersonell, toppadministrasjonen og politisk ledelse med byråd Pål Hafstad Thorsen (Ap) skal være tilstede på møtet i kveld.

Kommunaldirektør Robert Rastad sier at saken er fryktelig trist, og at de gjør det de kan for å samarbeide med politiet.

– Vi er mest opptatt av å få en best mulig støtte rundt de som har vært indirekte og direkte berørt. Det er en forferdelig situasjon for dem alle, sier Rastad.

50 foreldrepar møtte opp

Rastad forteller at det kommer en tid der de må se om egne rutiner er fulgt, og om disse er gode nok.

– Men nå konsentrer vi oss om å hjelpe de berørte så godt vi kan, og politiet med etterforskningen.

De har ennå ikke klarlagt om den siktede mannen er fast ansatt i Bergen kommune, eller om han var vikar.

Oppmøtet av foreldre som har barn i barnehagen var stort. Omlag 50 par foreldre kom for å høre hva kommunen og politiet har å si, i tillegg til å få stilt sine spørsmål.

Artikkeltags