At torsdag var det aller største høydepunktet på uken for 50 barn som deltar på sommerleiren i Åsane, var det ingen tvil om.

For barna fikk besøk av både tv-stjerne Stian Blipp, rap-artist Myra, eks-fotballspiller Vidar Riseth og ikke minst ishockey-proff Mats Zuccarello. Sistnevnte er det store idolet til ishockeyspillerne Julian Iversen (11), Jonas Maskin Solheim (13) og Denis E. Buldrov (13).

Maste seg til plass

– På forhånd hadde jeg mast og mast på leirlederne om at jeg måtte få komme på laget til Zucca. Og da jeg fikk vite at jeg gjorde det, begynte jeg bare å gråte, forteller en overlykkelig Julian.

Barna ble de delt opp i seks lag for å delta i syvkamp, som egentlig bare hadde seks grener. Konkurransen foregikk på stranden nedenfor Åsane folkehøyskole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lagene fikk hver sin kjendis til lagleder og det var Zucca de fleste hadde ønsket seg.

– Dette er absolutt det beste laget. Alle ville være med her, sier Denis.

Deretter kastet de seg inn i striden om hvem som var best blant annet i å gå på line, padle, memory og bygge et seil.

Mestringsfølelse

For fjerde år på rad arrangeres sommerleiren, der barn får mulighet til å delta i ulike idrettsgrener. Det er et Zuccarellostiftelsen og Rema 1000 som står bak gratisarrangementet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Det er så gøy å se gleden hos barna og mestringsfølelsen. Når de kommer tilbake til skolebenken til høsten, kan de fortelle alle om den spennende sommerleiren de har vært på, sier Vidar Riseth, som nå er sponsorsjef i Rema 1000.

Alle deltagerne er rekruttert via stiftelsen til den norske ishockeyhelten. Tanken er at barn som av ulike grunner ikke deltar i idrett, skal få et tilbud i sommerferien. Hele uken har de bodd på folkehøyskolen, og for noen var det første gang de overnattet borte fra hjemmet.

– Han jukser litt

– Jeg synes dette er veldig bra. Alle som er med gjør en utrolig jobb og leirlederne er så flinke med barna. Det er også veldig hyggelig at jeg har tre på gruppen min som spiller ishockey, sier en smilende Mats Zuccarello til BA.

For Julian ble møtet med helten akkurat som han håpet.

– Dette er en drømmedag for meg. Jeg sitter ofte oppe om natten for å se på Zucca på Youtube, og jeg har også vært i New York og sett ham spille kamp to ganger.  Han var akkurat sånn som jeg trodde han var, kjempekul og morsom. Men han jukser litt, da.