Fyllingen Basket har hatt en tøff start på sin første sesong i BLNO. Under åpningshelgen ble det to klare tap, og seier mot dumpekandidat Eidsvoll. Tapet mot Bærum helgen etter skulle bli Marshall Williams siste kamp som Fyllingen-trener. 27. oktober fikk amerikaneren beskjed om at han var ferdig i klubben.

Møttes til meklingsmøte

– Dette var styret sin beslutning. Personlig skulle jeg ønske at jeg fikk mer tid med spillerne, men dessverre ble det ikke slik. Fyllingen har mange gode basketballspillere og jeg ønsker klubben og spillerne det beste, forteller Williams til BA.

Trenersparkingen har blitt starten på en arbeidskonflikt. Klubben mener at Williams fortsatt var i en prøveperiode da han ble oppsagt. Begge parter har gått til anskaffelse av advokat. Fyllingen Baskets styreleder, Stein Håkon Nes, henviser til advokat Joacim Holter.

– Williams ble oppsagt ved utløp av en prøveperiode, fordi han ikke oppfylte de faglige forventningene som klubben har hatt til en trener på dette nivået, sier en ordknapp Holter.

Partene har møttes til et meklingsmøte.

– Vi ble enige om enkelte ting, men det er fortsatt uenighet mellom partene, sier Holter, uten at han vil gå nærmere innpå hva denne uenigheten består i.

– Vil skilles som venner

I verste fall kan saken havne i retten.

– Det pågår forhandlinger for å finne en løsning i saken. Jeg har god tro på at vi finner en løsning utenfor domstolene, og jeg håper at vi kan skille lag som venner og at det ikke vil være vondt blod mellom oss, skriver Williams i en e-post til BA.

Williams, som var spillende trener i Hop i 2005, bor fortsatt i Bergen.

– Jeg stortrives her, og håper at jeg gjennom basketballen kan finne en løsning slik at jeg kan fortsette å bo i Bergen, forklarer han.

– Det er trist at han måtte gå. Han er en likandes kar, sier Fyllingen-spiller Karl Otabor.

Styret hevder at avskjedigelsen var spillernes ønske. Om det, sier Otabor:

– Vi ønsket en bedre situasjon.

Tapte med ny trener

Jan Terje Ree er ny hovedtrener for Fyllingen Basket, og lørdag fikk han sin ilddåp i lokaloppgjøret mot Frøya i Fyllingsdalen idrettshall.

Som ventet ble det tap mot topplaget, men hjemmelaget virket tålelig fornøyd med 80–89 hjemme mot laget som kun har tapt én kamp til nå i år.

En annen som fikk sin debut, var nysigneringen Calvin Henry. 29-åringen ble lagets toppscorer med 29 poeng.

– Vi kjenner Frøya godt, og spiller for spiller har vi så absolutt potensial til å slå dem. Det ble en del enkle feil, men det er helt naturlig med tanke på hvor få treninger vi har hatt sammen, sier Ree, som tror at Frøya undervurdert dem litt.

Frøya-trener Brent Hackman hevder at han aldri følte at poengene var i fare.

– Det startet litt slapt. Vi har hatt en tendens til å starte litt tregt i år. Vi styrte kampen, før det raknet litt på slutten. Vi ledet med 16 poeng, og da tok vi det litt for rolig, oppsummerer han.

Han er ikke overrasket over at det ble jevnt.

– I et lokaloppgjør betyr ikke tabellposisjon noe som helst.

Frøya ligger på en 2. plass bak Ammerud etter syv kamper.

For andre dag på rad, tapte Gimle lørdag. Fredag ble det tap mot serieleder Ammerud. Lørdag ble det 94–101 tap borte mot Centrums Tigers.