Tapte ellevill finale etter ekstraomgang

Gimle-trener Audun Eskeland vant med Gimles kvinner, men måtte nøye seg med sølv for herrene i torsdag.

Gimle-trener Audun Eskeland vant med Gimles kvinner, men måtte nøye seg med sølv for herrene i torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gimle tapte den siste og avgjørende finalen etter overtidsdrama i Kongsberghallen.

DEL

Etter én borteseier til hver av lagene måtte det en tredje og avgjørende finale i Kongsberghallen til for å kåre en norgesmester i basketball for herrer.

I likhet med de to første kampene, skulle det bli en thriller mellom nummer én og nummer to fra seriespillet.

Seriemester Kongsberg startet best på hjemmebane og ledet 19–11 etter den første perioden.

Utviklingen i kampen bar bud om at det skulle bli jevnt helt inn. Til pause sto det 32–32.

Gimle våknet halvveis

I den tredje perioden våknet Gimles trønder, 18 år gamle Sigurd Lorange. Med tre kjappe trepoengere hadde mannen, som ble kåret til «Årets talent» i BLNO, gitt bergenserne en åtte poengs ledelse. På tampen av perioden krympet denne ledelsen derimot til knepne 52–46. Det var med andre ord duket for en nervepirrende siste periode.

Gimle fikk en rekke feil på sentrale spillere, og før den siste perioden var Tony Tolovae og Eivind Lamo kun én feil unna utvisning. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Gimle hadde initiativet og ledelsen, men Kongsberg hang på. Ett minutt før slutt, med en topoengsledelse til Gimle, ble Tolovae feilet ut av kampen. Like etter fulgte Lamo etter.

Savic ga ekstraomgang

Med ti sekunder igjen på klokken sendte Robert Hubbs en fullsatt Kongsberghallen til himmels, da Kongsberg tok ledelsen for første gang i kampen siden den andre perioden. Med stillingen 65–63 hadde Gimle en aller siste sjanse. Med Lamo og Tolovae ute, var Milovan Savic som tok ansvar og reddet inn fem minutter ekstra med utligning til 65–65.

Uten to av sine viktigste spillere fikk bergenserne det tungt i ekstraomgangen, og det skulle ta nesten fire minutter før bergenserne fikk kampens første poeng, med to straffescoringer av Ali Ouakkaha.

På stillingen 70–67 sto unggutten Morten Osland frem, da 18-åringen vant ballen med 1:05 å spille. I det påfølgende angrepet fikk Gimle straffe, og Lorange satte én av to.

Med 70–68 og 21 sekunder igjen på klokken fikk Gimle muligheten til å avgjøre, men denne gangen misset Lorange, og Kongsberg kontret og to poeng og vant 72–68.

Gjennom tre svært jevne kamper vant altså seriemesteren til slutt 2–1 i kamper, og Gimle måtte nøye seg med sølv.

Artikkeltags