Til gresk toppbasket

Lille julaften ble Karamo Jawara banens beste spiller, i det som var hans andre kamp for Apollon Patras. Da slo de Lavrio 90-73 på hjemmebane. I går reiste han tilbake til Hellas etter en tre-dagers juleferie i Bergen. arkivfoto: rune johansen

Lille julaften ble Karamo Jawara banens beste spiller, i det som var hans andre kamp for Apollon Patras. Da slo de Lavrio 90-73 på hjemmebane. I går reiste han tilbake til Hellas etter en tre-dagers juleferie i Bergen. arkivfoto: rune johansen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Karamo Jawara (24) ble solgt til et gresk lag like før jul. I sin andre kamp ble bergenseren kåret til banens beste.

DEL

I sommer ble basketspilleren fra Bergen proff i Romania. Han kunne velge og vrake i tilbud fra hele Europa, men valgte en klubb han kunne utvikle seg i.

– Jeg signerte for et år for å utvikle meg før jeg skulle videre til de større ligaene, men den prosessen ble kortet litt ned, sier Jawara til BA.

Bergenseren ble kjøpt ut av kontrakten med det rumenske laget for å spille i gresk eliteserie. Det føltes riktig.

– Jeg spilte mye og trivdes godt, men basketmessig var det ikke helt riktig for meg på dette stadiet i karrieren min. Jeg ble ikke dårligere av å spille der, men jeg ble heller ikke bedre.

Beste spiller

Søndag var det to uker siden Jawara flyttet til Hellas. Etter å ha kommet hjem til jul for første gang på fem år, returnerte han søndag til Patras, og klubben som heter Apollon Patras.

Den greske klubben har lagt i midten og på nedre halvdel av tabellen i gresk basket. Den nye spilleren fra Norge har de allerede fått brukt to ganger i kamp.

– Jeg spilte litt i en kamp to dager etter at jeg kom dit. 23. desember spilte vi kamp igjen, og da ble jeg «man of the match», forteller han stolt.

LES OGSÅ: Blir proff i Romania og Blir proff i Europa.

– Kan bli veldig bra

Jawara trives godt i Hellas. I tillegg til at maten er bedre enn i Romania, har han allerede fått nye venner. Klubben har fire amerikanere, en svenske og nordmannen (som faktisk er født i Sverige) på laget.

– De fikk jeg en tilknytning til med en gang, sier basketproffen, som har spilt amerikansk college-basket inntil i sommer.

Terje Osland er daglig leder i Frøya, og trente Jawara da han var i klubben på Melkeplassen. Den gangen gjorde han Hellas-proffen til kaptein på elitelaget som 16-åring.

– Jeg tror det var bra for ham å komme videre. Nå spiller han på et virkelig høyt nivå. Hellas er en veldig god basketnasjon, og nå møter han noen av de beste spillerne i Europa.

Osland tror det kan bli spennende å følge Jawara i Hellas.

– Det har startet veldig bra for ham. Hvis han glir fint inn i langet spillemessig og miljømessig kan dette bli veldig bra. Karamo er en utrolig oppegående og smart person, så han har nok ingen problemer med å tilpasse seg, sier den tidligere treneren.

Artikkeltags