Må ut i Europa for å få motstand

 Fra v. bak: Ingvild Sanford (trener), Yvette Frimpong, Sunniva Sørbye, Oda Juvik, Synne Jacobsen, Maria Haukenes og Karyn Sanford. Fra v. foran: Victoria Jacobsen, Nea Toffen, Ingeborg Helle, Fatima Mohamad og Eline Klett.

Fra v. bak: Ingvild Sanford (trener), Yvette Frimpong, Sunniva Sørbye, Oda Juvik, Synne Jacobsen, Maria Haukenes og Karyn Sanford. Fra v. foran: Victoria Jacobsen, Nea Toffen, Ingeborg Helle, Fatima Mohamad og Eline Klett. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helgen reiser Ulriken Eagles' jenter 15-lag til Tallinn. Der skal de få bryne seg på motstand fra Estland, Luxemburg og Russland.

DEL

– Jentene har i løpet av de siste årene hevdet seg sterkt i turneringer i Skandinavia, og vært overlegne her hjemme i Norge. Derfor søkte vi om å få bli med i European Youth Basketball League, forteller lagets trener, Ingvild Sanford.

Den gjeve turneringen er allerede i gang. Forrige turneringshelg fant sted i Riga i oktober, og der bet jentene godt fra seg. Tre av fem kamper laget spilte i Latvias hovedstad endte med seier. Turneringen spilles over tre turneringshelger.

Første jentelag

– I utgangspunktet tenkte vi at vi bare skulle være med på disse tre helgene, men nå har vi jo vunnet tre av fem kamper, så sjansen er jo der for at vi kan komme oss videre til finalehelgen i Finland, sier Sanford.

Hun bedyrer at laget ikke deltar for å være tilskuere.

– Vi vil jo vinne. Med litt flaks tror vi at alt er mulig, sier hun.

Ingen norske jentelag har spilt i European Youth Basketball League før. Trener Sanford påpeker at det dreier seg om en stor nivåforskjell.

– Før man tar steget og blir med her må man være sikker på at man tar nivået. For det er ekstremt høyt, sier hun.

Karyn Sanford (14) spiller på j15-landslaget og har allerede spilt flere kamper for Eagles sitt A-lag i Kvinneligaen. Også hun medgir at nivåforskjellen er merkbar.

– I Norge er man mye mer forsiktig. Dommeren blåser oftere, sier hun.

– Vi må jo gjøre om måten vi spiller på til hvordan de spiller der, skyter lagvenninne Sunniva Sørbye (14) inn.

Dugnader

EYBL-deltakelsen er ingen billig affære. Bare påmeldingen koster 40 000 kroner.

– For at dette ikke skulle bli en økonomisk kostnad for klubben, har vi jobbet inn forskjellige dugnader, sier trener Sanford.

– Og så er det noen som har hatt lyst til å støtte prosjektet. Den støtten, kombinert med våre egne dugnadsinntekter har gjort at vi kan budsjettere med 200 000 kr, forklarer hun.

Artikkeltags