Mens Kenneth Kippersund er i full sving med å installere varme også i BEF1, legger daglig leder i Kystkultursenteret, som eier av samtlige tre beffer, den videre kabalen for 2022.

Seiler fra palmehelgen

Noen brikker i puslespillet er allerede på plass, mens noen ligger på vent.

– Det som er helt sikkert er at vi skal ut og seile i tverruten igjen om ikke altfor lenge, sier Sunde.

Og med hensyn til det nye dieselvarmeanlegget om bord i fergen fra 1945, forteller Sunde at det nå er varme i alle tre båtene.

– Nå kan alle, som synes det er guffent og kaldt å måtte vandre rundt hele Vågen, ta en fire minutter tur med en god og varm liten ferge.

Men han legger til at det er vel så mye et HMS-tiltak for skipperne om bord i de tre båtene.

Også påsken 2020 var på alle måter en bypåske for svært mange, og da kjørte Beffen et samarbeid med Akvariet på Nordnes.

– Da hadde vi trekantrute fra Bradbenken til Rundetårn og ut til Tollboden før vi gikk tilbake til Bradbenken.

Sunde forteller at påskeopplegget i fjor gikk veldig bra frem til de to siste dagene, da det var elendig vær og trafikken dalte og ikke et menneske ute.

– I år er det sen påske, og vi tror at veldig mange blir igjen i byen i år. Vi markedsfører ruten i samarbeid med Akvariet, og har tro på opplegget.

Som sagt, har det vært landligge på samtlige tre båter fra slutten av november, men Sunde mener at økonomien nå er på plass igjen slik at man kan gå til start av tverruten igjen.

– Og når vi første starter, er tanken at tverruten blir helårsrute. Første kjører vi påskeruten - men umiddelbart etter påsken starter tverruten igjen. Og da med den elektriske fergen.

Rundt 1. juni går en så løs på Sandviksruten, eller museumsruten som noen kaller den: Rundetårn, Akvariet, Store Blå visningssenter, Norges Fiskerimuseum og Gamle Bergen Museum.

Håper på ettergivelse

– Vi har stor tro på sommeren, og vi har dessuten også tro på den øvrige trafikk. Det kommer stadige bookinger, og jeg kan nevne at i juni skal vi kjøre et helt bryllup frem og tilbake fra Vågen til Bod 24 i Sandviken med to båter og tre turer.

– Hva med søknaden dere har inne hos kommunen?

– Vi fikk på kommunens budsjett for 2020 et økt tilskudd på 200.000 kroner, men har nå inne en søknad om ettergivelse av resten på det kommunale lånet, rundt 900.000 kroner. Får vi det ettergitt, vil det styrke oss - og da begynner det bli brukbart.