Familien til Marianne Amundsen (57) har flere ganger gått ut og sagt at sikkerheten på Nav Årstad ikke var god nok den dagen hun ble drept.
Tirsdag kom Nav-direktør Hans Christian Holte for første gang med en beklagelse.
– Det at de har kommet i denne grusomme situasjonen etter at Marianne Amundsen gikk på jobb i Nav, det beklager jeg på det dypeste. Jeg vil uttrykke min unnskyldning på vegne av hele Nav til familie og pårørende, sier Holte til NRK.

Barnas ubeskrivelige mareritt: – Verden raste sammen i løpet av sekunder
Lovens strengeste straff
Drapsmannen, Abdella Ahmed Haji (40), ble mandag dømt til 21 års forvaring i Hordaland tingrett for drap og drapsforsøk.
Det var den 20. september i fjor at han gikk til angrep på Marianne Amundsen og Ida Aulin inne på et samtalerom i Nav Årstad.
I sekken han hadde med seg, lå det en svær kniv. I løpet av 29 sekunder påførte han Amundsen 47 knivstikk, og Aulin tre. Amundsen døde på stedet, Aulin kom seg akkurat unna.

Abdella Haji (40) dømt til 21 års forvaring for Nav-drapet
Hajis forsvarer, Morten Grimstad, uttalte til BA mandag at de vil anke dommen. Han mener at hans klient var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.
– Det verste som kunne skje
Familien til Amundsen har lenge etterlyst en offentlig beklagelse. Nå har de omsider, mer enn ett år etter drapet, fått det. I disse dager sender også Nav-direktør Holte et brev til familien, skriver NRK.
– Det var det verste som kan skje, at en av våre ansatte blir drept på jobb. Det er vondt for hele organisasjonen, og er selvsagt en ulidelig smerte for både familie og de pårørende. Jeg vil uttrykke min dypeste beklagelse og unnskyldning til familie på bakgrunn av dette, sier han.

Nav-drapet: Sjokkerende naivt
I kommentarene til NRK nevner ikke Holte noe om sikkerheten ved Nav Årstad den dagen. Familiens bistandsadvokat, May Britt Løvik, sier til BA på vegne av de pårørende at unnskyldningen rett og slett ikke er bra nok.
– Kommer ufattelig sent
– De etterlatte har over lang tid savnet og etterlyst en beklagelse fra Nav, for at rommet var mindre sikkert og brøt med minimumsforskriften på flere punkter, skriver Løvik innledningsvis i en tekstmelding.
Under rettssaken i høst, ble det trukket frem at ommøbleringen av samtalerommet hadde gjort det mer utrygt.
Det ble hevdet at den nye plasseringen av bordet gjorde at brukere raskere kunne komme til de ansatte, og at de dermed var mer utsatt. Samtalerommet skulle egentlig være det tryggeste rommet i bygget, da det var fullt innsyn utenfra.
– Selv etter kritikk fra Arbeidstilsynet om manglende sikkerhetsvurderinger, uteble Nav-ledelsens ydmykhet og beklagelse, skriver Løvik, og konkluderer:
– Holthes uttalelse i dag kommer ufattelig sent og mangler den nødvendige dybden til å ha særlig betydning for de etterlatte.