Belønning for årsverste: Tre poeng!

Av

Sarpsborg 08 - Brann 0-1

DEL

MeningerTenk, vi slo hjelpeløst lag!

Det klassiske hadde selvsagt vært at vi tapte for Sarpsborg 08 som stod med fire strake tap, for så å vinne totalt uventet på Aspmyra mot Glimt som nå står med fem strake seire. Men nå vant vi i Sarpsborg, mot et lag med null poeng. Og da ble jeg straks mer forvirret og betenkt. For hva skjer nå? Hvordan skal det nå gå i Bodø?

Men fra spøk til alvor: Dette var skremmende svakt! Dette var tre poeng til tross for årsverste. Dette var tre poeng til tross for at vi overhodet ikke fortjente det.

Ja da, «det er sånt som kjennetegner gode lag» og «det er sånt det lukter gull av!» Det er det man pleier å si når man har vært griseheldig. Men det kan vi vel være enige om: Det lukter det ikke av dette her!

Men klart; skal man trekke frem noe positivt, så må det jo nettopp være at vi evner å vinne på dårlige dager, og at vi etter pause, i 40 minutter i hvert fall, fullstendig klarte å fjerne det store Sarpsborg-presset som hadde vært de første tre kvarterene.

Og så må selvsagt Ole Martin Kolskogen trekkes frem som noe vi kan tenke på med glede fra denne kampen! En ny god kamp av 19-åringen, og dette var kanskje den beste av dem alle. Osingen skal ha mye av æren for at poengene gikk vår vei i Østfold, og at vi holdt nullen for første gang i en seriekamp på bortebane mot en klubb fra Sarpsborg by. I det 20. forsøket!

Videre virker Gilbert Koomson å være i fin scoringsform med sitt tredje mål på fem kamper. Godt å se at han har fått seg en opptur etter halvannen sesong med skuffelser.

Ti poeng på fem kamper nå. Det er i utgangspunktet bra det, men overbevisende er ikke det vi har holdt på med. Vi har spilt godt kun i perioder av enkeltkamper, og vi har vært ganske heldige: Haugesund-kampen med sitt veldig sene seiersmål, Viking-kampen der vi var både spillemessig underlegne lenge og kunne fått straffe imot på stillingen 0-0, og nå kan man i grunn si det samme om kampen i Sarpsborg som om den mot vikingene. Så kan man gjerne si at vi var uheldige med sen scoring imot da Rosenborg kom på besøk, men ufortjent var det i grunn ikke.

Vi må også ta med hvor elendige lagene vi har møtt, har vært i åpningen. Skal vi tro tabellen og resultatene i deres øvrige kamper, er det nemlig rimelig svak motstand vi har hatt på spisekartet til nå: Haugesund er vel egentlig det beste laget vi har møtt: De har tatt syv poeng på de fire andre kampene. Verre er det med de andre lagene: Viking har tatt fire poeng på de kampene som ikke var mot oss, AaFK har tatt like mange poeng mot oss som mot de andre totalt, Rosenborg har tatt over halvparten av sine poeng mot oss… og Sarpsborg? De har som kjent tatt null! Nada og niks! Altså har våre fem motstandere totalt tatt 14 poeng på de 20 kampene som ikke har vært mot Brann. Det gir et snitt på 0,7 pr kamp. Mot Brann har de i snitt tatt 0,8… Og de ligger nå plassert på nedre halvdel alle som en.

På søndag blir det imidlertid noe ganske annet! Da venter som nevnt serieleder Bodø/Glimt som har startet sesongen med vanvittige 15 av 15 poeng og 19-6 i målforskjell. Spiller vi da som i første omgang mot Sarpsborg, kommer vi til å få grisebank. Men selv om vi vant mot tabelljumboen på torsdag, er det vel fortsatt sånn at Brann presterer best mot de beste?

(Fortsetter etter lyrikk-kvoten)

*

Dette her går unna,

vi har komt til runde fem

Vi måtte ha en seier

for å klatre opp og frem

Men håpene om Brann-seier

var ikke av de største

For tross alt hadde Sarpsborg

fire tap de fire første

*

Det begynte ikke bra,

og Sarpsborg virket mere på

Vi hadde knapt en sjanse

Hvordan skulle dette gå?

Men plutselig så scoret vi

Da Gilbert klinket til

Og var det våres andre skudd

er jeg faktisk snill

*

I andre ble det bedre

som så mange ganger før

Men spenningen, den holdt seg,

mye lenger enn den bør

Og dommeren la til en del;

seks overtidsminutt

Men denne gangen holdt det,

og han blåste av til slutt

*

Nææh, tenk! Vi vant! I Sarpsborg!

De med null poeng ble slått!

Vi hjalp jo ingen hjelpeløse!

Det er nesten rått!

søndag er det Glimt

- de er i storform oppi nord!

De passer kanskje bra for oss

- vi vant jo der i fjor!

*

(Fortsetter under bildet)

Kampen:

Fra forrige gang hadde en ikke helt friskmeldt Daniel Pedersen blitt byttet ut med Taijo Teniste i startelleveren, og Petter Strand hadde som en naturlig konsekvens blitt flyttet fra backplass til midtbanen.

Brann åpnet friskest og hadde også et stort ballinnehav på S08s banehalvdel i starten.

Men etter ni minutter var det over. Da overtok sarpingene, og før det var gått et dusin minutter ville de ha straffe da Vegard Forren handset i feltet. Det kravet var ikke urimelig etter de nye handsreglene.

Og hjemmelaget fortsatte å styre. De tok fullstendig over og kom til den ene avslutningen etter den andre. Etter kvarteret hadde Mohamed Ofkir et godt langskudd som Ali Ahamada måtte slå til corner.

Etter åtte minutters stort press fra hjemmelaget, skjedde det endelig noe på riktig side av banen igjen. Da slo Robert Taylor en corner som Ole Martin Kolskogen headet like utenfor fra seks meter. Vår første avslutning i feltet etter at S08 allerede hadde hatt fem slike.

Noe tegn på at vi var i ferd med å komme tilbake igjen i kampen, var dette imidlertid ikke. Og ved vel halvspilt omgang var plutselig Jørgen Strand Larsen igjennom da Vegard Forren snublet, men bråvoksne og raske Kolskogen løpte ham opp og forstyrret ham til så skyte rett på Ali Ahamada som kom ut.

Før halvtimen ville S08 ha hands på en rødkledd i Brann-feltet igjen, men det ville vært ganske strengt.

Da Brann hadde ballen, gikk det ikke akkurat unna heller. Sarpsborg var best i alt og hadde i forkant hatt 10-1 i sin favør når det gjaldt avslutninger i feltet, da det til slutt kom en scoring - vår vei:

Gilbert Koomson spilte vegg med både Kristoffer Barmen og Taijo Teniste før han skjøt fra vel tolv meter og inn i venstre hjørnet til en ikke særlig fortjent Brann-ledelse. Et pent angrep!

Da lagene gikk til pause med Brann-ledelse, hadde sarpingene altså hatt ti angrep med avslutninger i feltet - vi hadde nå hatt to!

I andre omgang roet det seg fra hjemmelaget. Men heller ikke vi skapte all verden. Imidlertid var vi ikke så langt unna på et frispark fra Petter Strand.

Først i det 86. minutt kom andre omgangs første avslutning i feltet. Det var S08 også denne gang, da Ole Jørgen Halvorsen skjøt langt utenfor fra skrått hold.

Det var også mot slutten S08 våknet litt til igjen etter en ellers tannløs omgang også fra deres side. Halvannet minutt på overtid fikk Ole Jørgen Halvorsen muligheten fra spiss vinkel og kort hold, men skjøt heldigvis rett på Ahamada.

Nesten fire minutter på overtid reddet Christian Eggen Rismark oss fra utligning da Ahamada var på en liten bærtur og Jørgen Strand Larsen stod i fare for å kunne sette inn 1-1 fra kort hold på et innlegg.

Etter den påfølgende corneren skjøt Magnar Ødegaard utenfor lengste stolpe fra siden av feltet.

Til tross for et press fra sarpingene mot slutten, så klarte de ikke å få utligningen. Vi vant 1-0, men det var ikke veldig fortjent…

(Fortsetter under bildene)


Publikum:

Når man reiser på bortekamp under korona-restriksjoner, tenker man gjerne at det skal bli deilig å i det minste slippe gnålet fra hjemmefansen. Men neida… S08-fansen trengte bare være 10-15 stykker og en tromme for å bli enerverende. Der snakker du evig repeat! Var faktisk litt trøkk i noen pensjonister på langsiden også.

Å være den eneste som jublet på hele stadion da Brann scoret og da dommeren blåste av, var spesielt. Ingen hadde jo forventet at noen holdt med bortelaget. Spesielt ikke at jubelen skulle komme fra pressetribunen bakerst på hovedtribunen. Sjokkerte blikk.

-

Kuriosa:

- rekker av kamper:

* Dette var vår første serieseier etter to uten (0-1-1). Forrige seier kom hjemme mot Viking 21. juni da vi vant 3-0.

* Brann har tre strake bortekamper på rad i serien uten tap (2-1-0). Siste tap kom 24. november da vi tapte 0-6 for Godset i Drammen. Forrige gang vi spilte tre bortekamper på rad uten tap, var f.o.m. 28. april t.o.m. 4. august i fjor da vi gjorde det i seks (4-2-0).

* Brann har scoret i seks strake seriekamper. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-6 for Godset borte 24. november. Forrige gang vi scoret i seks seriekamper på rad, var f.o.m. 2. september 2018 t.o.m. 28 .april 2019, da vi gjorde det i 16 strake.

* Brann har scoret i tre strake bortekamper i serien. Sist vi ikke scoret borte, var da vi tapte 0-6 for Godset 24. november. Forrige gang vi scoret i tre bortekamper på rad, var f.o.m. 15. september 2018 t.o.m. 1. september 2019 da vi gjorde det i 14.

* Brann hadde før torsdag sluppet inn mål i to strake seriekamper. Forrige gang vi holdt nullen, var da vi slo Viking 3-0 på Stadion 21. juni.

* Brann hadde før torsdag sluppet inn mål i fem strake bortekamper i serien. Forrige gang vi holdt nullen borte, var da vi spilte 0-0 mot Rosenborg på Lerkendal 28. september. Forrige gang vi både vant borte og holdt nullen bak samtidig, var da vi slo Ranheim 3-0 4. august. I mellomtiden hadde vi spilt ni bortekamper uten å klare det.

- tabellsituasjon sammenlignet med foregående sesonger:

* Vi har tatt ti poeng. I fjor hadde vi fem etter fem kamper. I 2018 hadde vi 13 poeng etter fem kamper.

* Vi har tatt syv bortepoeng. Syv poeng etter tre bortekamper hadde vi senest i 2018. I fjor hadde vi tre bortepoeng.

* Vi har scoret ni mål. Det er det samme som etter fem kamper i 2018. I fjor hadde vi syv.

* Vi har scoret fem mål på bortebane. Det er det samme etter tre bortekamper som i fjor.

* Vi har fått fem baklengs. I fjor hadde vi åtte etter fem kamper. I 2018 hadde vi to.

* Vi har fått tre baklengs borte. I fjor hadde vi seks etter tre bortekamper, mens vi hadde to i 2018.

* Vi har pluss fire i målforskjell. I fjor hadde vi minus ett, mens vi i 2018 hadde +7.

* Vi har +2 i målforskjell borte. I fjor hadde vi minus ett, mens vi i 2018 hadde +3.

Brann mot Sarpsborg 08 innbyrdes:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

7

5

0

2


11

6

Sarpsb.

8

3

2

3


12

13

Totalt

15

8

2

5


23

19

* Brann er uten tap i de fem siste seriekampene mot S08 (4-1-0). Siste tap mot dem kom 16. juli 2017 da vi tapte 0-1 på Stadion.

* Brann er uten tap i de fire siste bortekampene mot S08 i serien (2-2-0). Siste tap der kom 3. juli 2016 da vi tapte 0-1.

* Brann har scoret i de fem siste seriekampene mot S08. Sist vi ikke scoret mot dem, var i den nevnte 0-1-kampen på Stadion i 2017.

* Brann har scoret i de fire siste bortekampene mot S08 i serien. Sist vi ikke scoret der, var i den nevnte kampen i 2016 da vi tapte 0-1.

* Brann hadde før torsdag sluppet inn mål i de to siste seriekampene mot S08. Forrige gang vi holdt nullen mot dem, var da vi vant 2-0 å Stadion 19. august 2018. Det var også den eneste gangen de foregående tolv møtene der vi klarte å holde tett bak.

* Brann hadde før torsdag sluppet inn mål i alle de syv bortekampene mot S08 i serien. Og det er ikke bare klubben vi sliter med, men hele byen: Brann hadde før torsdag spilt 19 serie-bortekamper mot lag fra Sarpsborg (SFK 9, S08 7 og Sparta 3), men aldri holdt nullen før nå. Vi har riktignok holdt nullen to ganger mot Greåker på slutten av 50-tallet, men det var før Greåker ble en del av Sarpsborg.

Hendelsene:

01:39 - Brann: Petter Strand med et frispark som slås fra skrått hold og inn i feltet, men hjemmelaget får headet vekk. Så forsøker Gilbert Koomson å skyte fra 22-23 meter, men det blokkeres umiddelbart av Alexander Jakobsen. Så forsøker Strand seg på direkten fra vel 30 meter. Det kommer aldri frem til sekstenmeteren.

03:20 - Brann: Taijo Teniste slår inn fra høyre, men det heades vekk. Ti sekunder senere kommer Ruben Kristiansen til innlegg fra dødlinjen, men det klareres igjen.

09:20 - S08: Joachim Thomassen legger inn på tvers til Jørgen Strand Larsen som vender rundt og skyter fra tolv meter. Det går via Vegard Forren og til corner.

09:58 - S08: Corneren slås mot nærmeste og Gaute Vetti får til en avslutning fra femmeterhjørnet. Det går noen meter utenfor.

11:43 - S08: Forren handser i feltet og S08 vil ha straffe. Ting tyder på at de hadde en god sak.

12:21 - S08: Sarpsborg skyter utenfor fra vel tolv meters skrått hold.

13:11 - S08: Strand Larsen skyter fra 18 meter , men det blokkeres og går til corner.

13:41 - S08: Anton Salétros skyter fra skrått hold helt ute ved sekstenmeteren. Det går høyt over.

14:55 - S08: Jakobsen skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet, men det går rett i blokken.

15:19 - S08: Nå er det Mohamed Ofkir som skyter fra skrå vinkel utenfor sekstenmeteren. Skuddet er hardt og Ahamada må slå til corner.

15:58 - S08: Corneren slås mot nærmeste og det heades av Vetti fra femmeterhjørnet. Ahamada redder.

17:22 - Brann: Robert Taylor slår en corner mot bakerste. På seks meter dukker Kolskogen opp og header like utenfor. Vår første avslutning i feltet etter Sarpsborgs fem.

22:59 - S08: Forren snubler slik at Ofkir kan spille igjennom Strand Larsen med et forsprang. Men Kolskogen løper ham opp ved sekstenmeteren og forstyrrer ham tilstrekkelig til at han avslutter på Ahamada når sistnevnte kommer ut ved straffemerket. Det blir corner.

23:37 - S08: På corneren header Bjørn Inge Utvik fra tre meters skrått hold ved bakerste stolpe, men det blokkeres umiddelbart av Forren til nytt hjørnespark.

27:25 - S08: Ofkir avslutter fra tolv meter, men det blokkeres. Nå igjen vil sarpingene ha hands, men det ville vært i overkant strengt.

30:37 - S08: Thomassen legger inn, men Ahamada tar det.

32:15 - Brann: Teniste med et høyt innlegg som David Mitov Nilsson plukker ned.

33:35 - S08: Det slås langt frem mot Strand Larsen som kommer seg til avslutning fra 12-13 meters skrått hold i feltet, men Kolskogen gjør en god jobb med å forstyrre ham nok en gang, og skuddet går rett på Ahamada som kommer ut. Kolskogen lager corner.

34:19 - S08: Jørgen Horn header utenfor fra syv meter på corneren.

37:10 - Brann: Bamba skyter fra 27-28 meters skrått hold, men høyt over.

41:37 - Brann: Koomson utfordrer Nicolai Næss og kommer til innlegg fra høyresiden av feltet, men hjemmelaget får klarert.

41:52 - 0-1, SCORING BRANN; GILBERT KOOMSON: Koomson spiller vegg med Barmen, kommer seg forbi Næss og inn i feltet. Så er det Tenistes tur til å spille vegg med sin gamle Sogndal-kompis, og så skyter Koomson fra tolv meter og inn i det venstre hjørnet!

1-0 til oss etter 10-2 til S08 i avslutninger i feltet.

44:00 - S08: Salétros skyter fra 24-25 meter, men det blokkeres.

44:41 - Brann: Barmen skyter en meter over fra 30 meter.

45:00 + 0:12: Pause. 1-0 til Brann etter 10-2 til S08 i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte S08: Ismaila Coulibaly inn for Gaute Vetti.

47:29 - Brann: Barmen skyter fra 22 meter. Rett på Nilsson i målet.

49:45 - gult kort, Brann: Ole Martin Kolskogen for kjekling.

49:45 - gult kort, S08: Jørgen Strand Larsen for kjekling.

54:20 -> bytte Brann: Bismar Acosta inn for Kristoffer Barmen. Barmen ble skadet et par minutter tidligere, slik at vi hadde spilt et par minutter med ti mann.

56:36 - S08: Strand Larsen med et hardt innlegg fra dødlinjen som Ahamada bokser vekk.

58:56 - S08: Horn med et skummelt innlegg fra dødlinjen, men som går gjennom hele feltet. På motsatt forsøker Ofkir et skudd fra utenfor sekstenmeterhjørnet. Det forandrer retning og holder på å bli en etterligning av Rosenborgs sene vinnermål på søndag, men heldigvis dupper det utenfor.

60:16 -> bytte S08: Magnar Ødegaard inn for Bjørn Inge Utvik.

60:55 - S08: Coulibaly skyter fra 20 meter. Ahamada redder og holder ballen.

64:50 - Brann: Ruben Kristiansen forsøker å finne Bamba eller Koomson med et flatt innlegg fra venstresiden av feltet, men det klareres til corner av Jonathan Lindseth.

66:25 -> bytte S08: Alexander Ruud Tveter inn for Alexander Jakobsen.

66:45 -> bytte S08: Ole Jørgen Halvorsen inn for Jørgen Horn.

67:47 - Brann: Strand skyter fra 23-24 meter. Like utenfor venstre stolpe.

76:46 - S08: Salétros kommer til et skummelt innlegg fra deres venstre side, men Acosta header ut til corner.

77:39 - Brann: Bamba med et pent hælspark direkte på et Ahamada-utspark og Thomassen handser. Men dagens dommer dømmer ikke hands i dag.

80:59 -> bytte Brann: Christian Eggen Rismark inn for Vegard Forren

80:59 -> bytte Brann: Erlend Hustad inn for Daouda Bamba.

81:15 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Gilbert Koomson.

82:51 - S08: S08 på vei inn i feltet, men Acosta avklarer.

83:11 - S08: Strand Larsen forsøker en avslutning fra skrått hold centimetere utenfor feltet, men Acosta blokkerer umiddelbart.

83:56 -> bytte S08: Joachim Soltvedt inn for Mohamed Ofkir.

85:20 - S08: Ole Jørgen Halvorsen skyter fra 13-14 meters skrått hold, men langt utenfor. Omgangs første avslutning i feltet til noen av lagene!

87:21 - S08: Kolskogen ordner opp nok en gang når S08 kommer på en farlighet.

89:00 - S08: Halvorsen med nok et livsfarlig innlegg som går rett forbi en skog av folk i feltet.

89:53 -> bytte Brann: Marcus Mehnert inn for Robert Taylor.

90:00 + 1:26 - S08: Det slås mot Halvorsen på bakerste, og han får skutt fra en meter til side for femmeteren, men rett på Ahamada.

90:00 + 3:51 - S08: Salétros slår inn foran mål, Ahamada er litt på bærtur, men Eggen Rismark får headet vekk før Strand Larsen når ballen tre meter fra mål.

90:00 + 4:10 - S08: Etter corneren forsøker Magnar Ødegaard et skudd mot lengste hjørne, men avslutningen fra rett utenfor siden av feltet går utenfor.

90:00 + 5:10 - S08: Ruud Tveter klarer heldigvis ikke å få kontroll på et innlegg når han står alene på 13 meters hold.

90:00 + 6:00: Kamper er over. Vi har vunnet 1-0, men S08 «vant» 12-2 i antall avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Sarpsborg 08 – Brann 0-1 (0–1)

Sarpsborg stadion. Eliteserien fotball, menn. 200 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Jørgen Strand Larsen, Sarpsborg 08. Ole Martin Kolskogen, Brann.

Mål: 0–1 Gilbert Koomson (41:52)

Sarpsborg 08 (4-3-3): David Mitov Nilsson – Jørgen Horn (Ole Jørgen Halvorsen fra 67.), Bjørn Inge Utvik (Magnar Ødegaard fra 61.), Nicolai Næss – Jonathan Lindseth, Anton Saletros, Gaute Vetti (Ismaila Coulibaly fra 46.), Joachim Thomassen – Alexander Jakobsen (Alexander Ruud Tveter fra 67.), Jørgen Strand Larsen, Mohamed Ofkir (Joachim Soltvedt fra 84.).

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Taijo Teniste, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Christian Eggen Rismark fra 81.), Ruben Kristiansen – Petter Strand, Amer Ordagic, Kristoffer Barmen (Bismar Acosta fra 55.) – Gilbert Koomson (Gilli Rólantsson fra 82.), Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 81.), Robert Taylor (Marcus Mehnert fra 90.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-2 til S08 (VG Live)

Avslutninger: 11-7 til S08 (NTB), 7-5 til S08 (VG Live)

Avslutninger på mål: 4-2 til S08 (NTB og VG Live)

Ballinnehav: 58 % til S08 (NTB og VG Live)

Avslutninger i feltet (mine tall): 12-2 til S08. 1. omg.: 10-2 til S08. 2. omg.: 2-0 til S08.

-

Spillerstatistikken:

Aco = Bismar Acosta, Aha = Ali Ahamada, Bam = Daouda Bamba, Bar = Kristoffer Barmen, For = Vegard Forren, Grø = Thomas Grøgaard, Hau = Fredrik Haugen, Hus = Erlend Hustad, Kol = Ole Martin Kolskogen, Koo = Gilbert Koomson, Kri = Ruben Kristiansen, Meh = Marcus Mehnert, Ord = Amer Ordagic, Ped = Daniel Pedersen, Ris = Christian Eggen Rismark, Rol = Gilli Rólantsson, Stra = Petter Strand, Tay = Robert Taylor, Teni = Taijo Teniste.

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Tykk tekst = startet kamp.

Ha = mot Haugesund, Vi = mot Viking, Aa = mot AaFK, Ro = mot RBK, 08 = Sarpsborg 08.

To = minutter totalt serien 2020. Ka = antall seriekamper 2020. St = antall startede kamper serien 2020. Må = antall scoringer serien 2020. Gu = antall gule kort serien 2020.


Ha

Vi

Aa

Ro

08


To

Ka

St

Gu

Aco

43

90

90

26

36


285

5

2


1

Aha

90

90

90

90

90


450

5

5


1

Bam

85

69

72

63

80


369

5

5

3


Bar

67

69

45

90

54


325

5

4


1

For

47


72

64

80


263

4

4


1

Grø24
24

1
Hau

5

21

66

45137

4

1Hus

5

21

18

27

10


81

5


1

1

Kol

85

73

18

90

90


356

5

4


1

Koo

90

69

90

90

81


420

5

5

3

2

Kri

90

90

90

90

90


450

5

5Meh


4


5

1


10

3
Ord

90

90

45

45

90


360

5

5Ped

90

90

90

85355

4

4

1

1

Ris


1710


27

2
Rol


21

3


9


33

3
Str

23

90

90

90

90


383

5

4


1

Tay

90

86

87

90

89


442

5

5

1


Ten

90
90


180

2

2


1

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Sarpsborgs hjemmeside

Artikkeltags