Benkene i Fjellveien

– Som turglade pensjonister har vi stor glede av Byfjellene, og ikke minst Fjellveien. Når turen går gjennom Fjellveien, starter den som oftest ved Sandviken sykehus og ender gjerne ved Bellevue, og videre inn til sentrum. Turen er ca. 8,5 km.

Når vi nærmer oss Bellevue, pleier vi å sette oss ned på noen benker der vi tar en liten rast. Spiser gjerne en banan, et knekkebrød og drikker litt vann, samtidig som vi nyter den fine utsikten over Bergensdalen.

Overraskelsen var stor da vi i går (søndag 13. november) skulle sette oss ned for å ta rasten vi hadde planlagt. Benkene var kastet over gjerdet (bildet). Så der ble ingen rast. Hvem får seg til å gjøre noe slikt?

Har merket i løpet av det siste halvåret at tre benker har blir til to, og at bilene har overtatt området.

Håper Summetonen kan hjelpe med å finne de ansvarlige slik at dette blir ordnet opp i.

Litt lenger borte var også benker flyttet, men da bare inn i noen rododendronbusker.

Hilsen turglade pensjonister

Glatt

– Hvem har ansvar for alleen foran Domkirkehjemmet? Det er såpeglatt der på grunn av alle bladene fra trærne! Lett å falle for både ung og gammel! Fortauet ned fra Domkirkehjemmet og begge fortauene ned til Terminus blir hele tiden holdt! Håper noen kan sørge for at bladene blir fjernet, og at det blir strødd der når snøen og isen kommer!

Kari Grindheim

Minnene

Livet er bare

kun et flyktig øyeblikk

som kan åpenbare

noe av det som du fikk

Ikke all verden

i det store og hele

men kanskje på ferden

du med en kunne dele

Alt som ga mening

som nå og kanskje siden

i en skjønn forening

ga deg glede av tiden

Iblant du tenker

på alt det som en gang var

det som livet skjenker

og det som du fikk og har

Alt er forandret

og tiden har løpt så fort

gleder der du vandret

de for lengst er smuldret bort

Små hus i gaten

og leken som var der før

den hjemlige maten

blir del av glemselens slør

Tid stjeler mye

selv om velstand

den har skapt

for det å fornye

gjør at så mangt

kan gå tapt

Trær de forsvinner

det gjør også gatens sjarm

og du har kun minner

som kan gjøre tanken varm

Det ny tid bringer

det er på tegnebrettet

om det livet forringer

kun tiden viser dette

gund

Parkering

– Jeg trodde vi var kvitt parkeringen av lastebiler i krysset ved Kiwi Ulset og ned til Fossekleiva. Men nei da, nå er store lastebiler kommet tilbake og sperrer utsikten i krysset, i tillegg til at de sperrer for plastcontainer og klescontainer. Dette skaper farlige situasjoner for småbiler som ikke ser klart, og for mennesker som går forbi der.

Tommy

Takk for innsatsen

– Det var veldig trist å høre at Audun Lysbakken nå trekker seg tilbake som leder av SV. Som partileder har han ledet SV på en stødig og god måte i de årene han har sittet. Da han tok over SV hadde partiet store problemer. I sitt første valg som partileder klarte så vidt SV sperregrensen. Ved valget i fjor fikk SV nesten 8 %, og har etablert seg som et parti man må regne med på venstresiden. Hvem som nå skal ta over etter Lysbakken er uvisst, men det som er klart er at vedkommende har store sko den skal fylle. Lysbakken er en strålende debattant, og flink til å kjøre media. I tillegg nyter han stor tillit i partiet. Jeg vil rent personlig takke Audun Lysbakken for jobben han har gjort, og ønske han lykke til videre. Han har gjort en solid innsats for SV på Stortinget, og vil bli savnet i partiet.

Kim Even Straumsnes, medlem av Bergen SV

Unnskyld

– Eg vil berre be om unnskyldning for at eg hadde raseriutbrot på 25-bussen på Fyllingsdalen terminal i 1830-tiden 11. november. Eg vil også be om unnskyldning til ho som ringde til politiet, og for at eg ba ho om å legga på røret. Eg var rasande og eg tenkte ikkje. Så eg beklagar så mykje.

Helsing Håvard

Elsker Bergen

– Vi elsker å besøke venner og familie i Bergen. Bergen er en kjempeflott by med kjekke folk og vi har vært her mange ganger. Hadde vi ikke allerede vært i gang med studiene våre i Haugesund og Sogndal, så skulle vi gjerne studert her!

Nathalie og Emma

Les flere summetoner her: Dette var skuffende