Nødetatenes leteaksjon etter Nicolai Øvrås Espetvedt (24) ble avsluttet lørdag. Dagen før hadde han forsvunnet i en ulykke der vannscooteren han og en kamerat satt på veltet i Salhusfjorden.

Letingen fortsetter likevel, der både familien og kjente leter i båt langs kystlinjen.

– Vi er ute i båt og søker på Askøysiden, både etter råd fra politiet og fordi strømmen går den veien, sier Espetvedts tante, Karina Øvrås til BA.

– Trenger all hjelp vi kan få

Flere båter deltar i leteaksjonen, men familien håper at enda flere vil melde seg.

– Vi har ingen på land som søker, og vi håper å få all hjelp vi kan.

De uorganiserte og frivillige letemannskapene har holdt på siden forsvinningen fredag kveld.

– Vi var ute hele fredag og lørdag. Da det ble mørkt i går, tok vi en pause frem til i dag tidlig, sier Øvrås.

Lørdag deltok store mannskaper fra Redningsmannskapet, brannvesenet, politiet, Kystvakten og redningshelikopter fra Florø. Også frivillige organisasjoner deltok.

– Vi håper alle som har mulighet til å gå ut i båt kan være med å hjelpe. Heldigvis vet vi at flere båter er på vei, sier Øvrås.

Antatt omkommet

Kameraten som overlevde vannscooterulykken har forklart til politiet at han falt av vannscooteren og kjempet med å komme seg opp på den igjen.

– Da han til slutt klarte det, kikket han seg rundt men kunne ikke se kameraten, sa lensmann i Nordhordland, Kjell Idar Vangberg, til BA lørdag formiddag.

Mens mørket falt på rykket redningsmannskapene ut til Salhusfjorden, men måtte avslutte uten resultat. Også lørdag var det store ressurser på sjøen.

– Det er et utrolig vanskelig område å lete i. Med flo, fjære, et virvar med fjorder, og strømninger, er det vanskelig å beregne hvor vi skal lete, forklarte Vangberg.

Politiet antar at 24-åringen har omkommet i ulykken.