Gå til sidens hovedinnhold

Bedriften har leid inn privat trener til maraton

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er løpetid i Fjordkraft. 85 av bedriftens 140 ansatte skal delta i lørdagens Bergen City Marathon. Fellestreninger i regi av arbeidsgiver får «skylden».

– Det er så mange som har meldt seg på Bergen City Marathon at jeg kunne nesten ikke tro det var riktig. Men det er det, sier Jeanne Katralen Tjomsland, kommunikasjonsdirektør i Fjordkraft. Lørdagens løpefest i Bergen er i ferd med å bli en stolt bergensk tradisjon, og i år er det cirka 8500 mennesker som har meldt seg på til de ulike distansene.

85 av disse kommer altså fra den bergenske strømleverandøren. 15 av dem skal prøve seg 4,2 mil.

Leier inn privat trener

En av hardhausene som skal ut på den aller lengste distansen, er Marius Stensrud (39).

– Det er kjekt å ha noen mål å trene til. Jeg har gått langløp på ski og syklet Birken tidligere, men dette er første gang jeg prøver meg på helmaraton, sier Stensrud.

Om han er i ferd med å entre 40-årskrisen, skal være usagt, men han er ikke alene om «galskapen». Også konen er med på hardkjøret.

Årsaken til løpeboomen kan skyldes at bedriften kjører fellestreninger like etter arbeidstid.

Også andre bedrifter i næringsbygget i Folke Bernadottes vei blir med på den ukentlige treningen, der en privat trener kjører sirkeltrening med de ansatte som ønsker det.

– Det holder sykefraværet lavt, og gir masse energi og god atmosfære i bedriften, mener kommunikasjonsdirektør Tjomsland.

– Du er ikke redd for at dette kan føre til et ubehagelig sterkt treningspress blant de ansatte?

– Vi legger vekt på at man trener mot seg selv, men med hverandre. Uansett hvilket nivå du ligger på, så skal du bli sliten. Dette skal være noe for alle. Samtidig er jeg opptatt av at vi ikke skal ha et miljø på jobb som er så opptatt av ekstrem trening at det blir ekskluderende, forklarer Tjomsland.

– Jeg kan ikke si at jeg føler noe gruppepress. Den indre motivasjonen er det viktigste, men fellestreningene er med på å gjøre treningen mer lystbetont, sier maratonklare Stensrud.

Kommentarer til denne saken