Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke vanskelig å takke ja

Artikkelen er over 4 år gammel

Inge Tangerås er ansatt som midlertidig daglig leder i Cruise Norway.

Samtidig som Inge Tangerås kjemper for å få tilbake jobben som havnesjef i Bergen, har han takket ja til stillingen som ny midlertidig leder i Cruise Norway.

Det var Bergens Tidende som først meldte nyheten.

Tangerås har takket ja til å lede selskapet, som spesialiserer seg på cruisereiser i Norge. Han takket ja til stillingen 22. juni og tiltrer 7. august.

Gir ikke opp kampen

Selv om Tangerås nå begynner i ny stilling, har han på ingen måte gitt opp håpet om å vinne striden med Havnevesenet om å få tilbake sin gamle jobb som havnesjef.

– Min arbeidsgiver kuttet lønnen min tvert i juni, da oppsigelsestiden min gikk ut. I tillegg begjærte de for tingretten at jeg skulle avtre. I en sånn situasjon var det ikke vanskelig for meg å takke ja til stillingen. Jeg sto da uten inntekt, sier Tangerås til BA.

Tidligere denne uken bestemte Bergen tingrett at Havnevesenet må fortsette å utbetale lønn til Tangerås inntil søksmålet er avgjort. Havnevesenet anket avgjørelsen til Gulating lagmannsrett.

Tangerås kjenner Cruise Norway godt etter å ha vært styremedlem i selskapet siden 2013 og frem til mai i år.

– Min oppgave blir å holde selskapet i drift inntil en permanent leder er på plass.

– Så du ser ikke for deg å bli i jobben lenge?

– Jobben gjelder bare for noen måneder, så skal en permanent stilling lyses ut på vanlig måte. Jeg kjemper videre for å få tilbake min gamle jobb, sier Tangerås.