Bergen gjenreiste æren med mesterlig hockey

Bergen Hockeyimponerte stort og vant til slutt 8-3 mot Tønsberg.

Bergen Hockeyimponerte stort og vant til slutt 8-3 mot Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en svak kvalifisering avsluttet Bergen Hockey med stil hjemme i Badekaret.

DEL

Bergen - Tønsberg 8-3: Bergen Hockeys opprykkskvalifisering har som ventet blitt tung. Etter fem strake tap, fikk Bergen gjenreist æren i den siste kampen mot divisjonskollega Tønsberg tirsdag kveld.

Og de gjorde det med stil.

Sure østlendinger

Bergen gikk i strupen på Tønsberg fra start, og østlendingene gikk tidlig sure. I løpet av den første perioden fikk Tønsberg hele åtte utvisningsminutter, noe Bergen utnyttet. Etter de første 20 minuttene ledet Bergen 3-0 etter scoringer av Robin Syversen (to) og Benjamin Byrkjeland.

Tre mål på under to minutter

De fleste ventet nok at et revansjesugent Tønsberg, som vant 1. divisjon foran nettopp Bergen, ville kjøre Bergen hardt i begynnelsen av den andre perioden. Så feil kan man ta.

I løpet av de 115 første sekundene av perioden var 3-0 blitt til 6-0! Phillip Åman, Eduard Hartmann og Johann Fosse de Jonge scoret alle før det var gått to minutter av perioden.

Dermed var det «game, set og match». Tønsberg reiste seg med to kjappe reduseringer, men Martin Lund og Hartmann svarte med hver sin scoring og Bergen kunne gå til midtpause med en solid 8-2-ledelse.

Gjenreiste æren

Den tredje perioden ble en ren formalitet. Tønsberg fikk én redusering, men Bergen Hockey fikk avsluttet en svært bra sesong med å vinne hele 8-3 mot Tønsberg i eget badekar.

Det smakte nok godt Pål Erik Glomsaas sine gutter.

Få hadde forventet at Bergen skulle nå en opprykkskvalifisering denne sesongen, men det gjorde de. I kvalifiseringen gjorde de i begynnelsen skam på denne prestasjonen, med fem strake stortap, men æren ble gjenreist tirsdag kveld.

Bergen Hockey og Tønsberg blir å finne i 1. divisjon også neste år, mens Lillehammer og Kongsvinger forsvarte sin eliteserie-status i kvalifiseringen.

Artikkeltags