Gå til sidens hovedinnhold

Het sommer har gitt tomme kinosaler

Artikkelen er over 3 år gammel

910 mennesker var innom Bergen Kino på varmerekord-dagen forrige fredag.

Storfilmen «Mamma Mia! Here We Go Again» hadde premiere 20. juli. Og «Mamma Mia»-oppfølgeren har sikret seg den sterkeste åpningshelgen på norske kinoer siden 2015. Etter to uker har 297.629 søkt seg inn i skyggen og videre inn i ABBA-universet - på landsbasis.

På Bergen Kino har 18 000 kinogjengere sett filmen de siste to ukene, opplyser Andreas Berggren, fra markedsavdelingen på Bergen Kino.

Les mer: Halverer antall stoler på Bergen Kino

«Mamma Mia» og «Hotel Transylvania 3»

Men der stopper også de gode nyhetene. Varmen har naturlig nok påvirket kinobesøkene så langt i sommer. I underkant av 60 000 har gått på kino i Bergen til nå i juli måned.

– Det holder å se på værmeldingen, så kan man se hvilke dager det har vært bra kinobesøk, legger Berggren til.

– De dagene det har vært dårlig vær vil folk se «Mamma Mia» og «Hotel Transylvania 3». Hvis skyene holder de to siste dagene, runder vi nok 60 000.

910 besøkende - på en fredag

Torsdag for en uke siden var det drøyt 4000 besøk på Bergen Kino.

– På fredag, da hetebølgen slo inn for fullt, var det bare 910 på kino. Det var nok flere som tok utepils på Verftet den dagen. Alle kinoer merker at det har vært den beste sommeren i manns minne, og i forhold til resten av landet ligger vi likt, det er nedgang i kinobesøk over hele linjen.

Kommentarer til denne saken