Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Vil historien gjenta seg 30 år senere?

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter å ha sett avslutningen til «Creed» var jeg redd en oppfølger. Det hadde jeg ingen grunn til å være.

Den første filmen der Adonis Johnson, sønn av Apollo Creed, blir trent av selveste Rocky Balboa, avsluttet perfekt.

Balboa hadde kjempet en kamp mot kreften, og de to treningspartnerne besteg den berømte trappen utenfor Philadelphia Museum of Art, som vi har sett Balboa løpe opp så mange ganger. Det var et stykke perfeksjon.

Jeg var redd en oppfølger ville bli en ødeleggelse av det som var en meget god film. Men der tok jeg feil.

Filmen starter ikke så langt unna der forløperen slapp. Balboa har kommet seg etter sykdommen, og Johnson er tungvektsmester. Alt går på skinner, men så tar filmen en interessant vending.

Sønnen til Ivan Drago, russeren som drepte Apollo Creed i ringen i «Rocky IV», har trent hele sitt liv for å vinne Russlands hjerter tilbake. Han og faren har blitt forlatt av både familie og hjemland etter farens tap mot Balboa, og de er lystne på revansje.

Filmen bygger seg opp rundt tidenes superkamp. Fansen vil igjen få en kamp mellom Creed og Drago, men denne gangen er det sønnene deres som kjemper om tittelen.

Å se denne filmen fikk meg til å innse at «Rocky»-filmene fortsatt holder vann, selv så mange år senere. Treningssekvensene der «Going the distance» av Bill Conti spilles, er intense og underholdende. Enda bedre er det å se at regissøren har gjort jobben når det kommer til moderne boksing. Stemningen rundt kampene, kommentatorene, de stappfulle arenaene og spesielt inngangen til utøverne når de skal gå inn til ringen får det til å grøsse nedover ryggen.

Denne filmen fikk meg til å le, bite negler, og til og med felle en tåre. Kanskje to, hvis jeg skal være ærlig. Den har en god handling, også ved siden av boksekampen. Det skjer mye i livet til Johnson, og han og Balboa får forholdet seg imellom satt på prøve.

Når alt kommer til alt er det ett ord som stopper denne filmen fra å nå toppen hos meg. Forutsigbarhet.

 

«Creed II»

Sjanger: Action/Drama

Regi: Steven Caple Jr.

Med: Tessa Thompson, Michael B. Jordan og Sylvester Stallone.

Tid: 2 t, 10 min.

Alder: 12 år.

Kommentarer til denne saken