Gå til sidens hovedinnhold

I fjor sommer sviktet publikum Bergen Kino. Nå kommer storfilmene

Store forventninger til romantisk oppfølger

Artikkelen er over 3 år gammel

– Sommeren i fjor var ikke særlig sprek, fordi vi manglet de store publikumsfilmene, sier programsjef for Bergen Kino.

Juni nærmer seg slutten og grå skyer henger igjen over Bergen.

Programsjefen på Bergen Kino, Stein Sørensen, både tror og håper at «Mamma Mia»s retur til det store lerret vil trekke publikum vekk fra solstolen og inn i kinosalen.

Tror på «Mamma Mia»

– Den originale «Mamma Mia!» er en av tidenes største publikumssuksesser her til lands etter krigen. I Bergen hadde vi over 100 000 besøkende. Oppfølgeren «Mamma Mia: Here We Go Again» har vi derfor stor tro på, sier Sørensen til BA.

Saken fortsetter under bildet

 

Til tross for at Hollywood som regel venter til slutten av året med å slippe ut de største filmene, later det likevel til at sommeren byr på nok av godbiter å glede seg til. Skrekkfilmen «Heredetary» har blitt veldig godt mottatt av kritikerne og mange er nok nysgjerrige på norgesreklamen til sommerens store blockbuster, «Mission: Impossible: Fallout».

- En av scenene med Tom Cruise ble jo spilt inn på Prekestolen, noe vi mistenker vil pirre nysgjerrigheten til publikum, sier Sørensen.

 

Høyere forventninger

Besøkstallene til Bergen Kino for juli og august 2017 gikk ned med henholdsvis 3,4 og 7 prosent fra 2016. Sørensen har troen på at den pilen peker oppover igjen etter endt august.

– Sommeren i fjor var ikke særlig sprek, fordi vi manglet de store publikumsfilmene. Forventningene er mye større i sommer, da vi har titler som «Ocean's 8», med åtte fremragende skuespillerinner som gestalter hovedrollene. I tillegg har vi «Hotel Transylvania, sier programsjefen.

Det er også forventet at publikum vil flokke seg rundt en del oppfølgere, blant annet «Sicario 2: Soldado» og «De Utrolige 2».

Tradisjonen tro vises også et par klassikere, denne gang Federico Fellinis «La Dolce Vita» og en nyrestaurert versjon av Giuseppe Tornatores «Cinema Paradiso» som en gang for tredve år siden tildelt prisen «Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund.

– Gamle klassikere gjør seg godt på det store lerret, sier Marius Olsen fra distribueringsselskapet Another World Entertainment til BA.

Kommentarer til denne saken