Gå til sidens hovedinnhold

Bergen Live trenger langsiktighet

Artikkelen er over 1 år gammel

I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen 300 nye millioner til å kompensere for tapet av inntekter i kulturbransjen frem til 15. juni. Frank Nes i Bergen Live savner mer langsiktige ordninger.

– Det er fint at regjeringen vil kompensere for tapte inntekter som kulturbransjen mister på grunn av koronatiltakene. Men dette gjelder fortsatt bare til 15. juni. Det betyr at Bergenfest kommer inn under ordningen. Men for Bergen Live står det store slaget i juli og august, sier Frank Nes.

– Da har vi konserter Brad Paisley og Volbeat på Koengen, Kristin Lavransdatter skulle ha gått på Festningen, vi skulle ha hatt Dumdum Boys og Gabrielle på Plenen, i tillegg et par store navn som skulle vært offentliggjort i løpet av mars måned – som vi ikke har hatt mulighet til å offentliggjøre på grunn av covid-19 og arrangementsforbudet.

– Det hjelper ikke oss stort om grensen for publikummere øker til 200 når et forventet publikumstall på begge Koengen-konsertene er rundt 15.000, sier Nes.

Mangelen på forutsigbarhet er den største hodepinen for Bergen Live.

– Vi har tolv fast ansatte og selv om det er sagt at det skal komme nye ordninger, sliter situasjonen veldig på organisasjonen. Det er fryktelig tøft å ikke vite hvordan myndighetene tenker å forholde seg til de store tapene vi står overfor. Det er fint å ha en kulturminister som sier han kan offsidereglene i fotball, men det vi trenger nå er forutsigbarhet for hele vår bransje. Den er dessverre fraværende., mener sjefen for Bergen Live.

– Det vi trenger er en langsiktig plan for kompensasjon av bortfall av inntekter. Det er dyrt å holde en organisasjon som vår gående, og sommermånedene er perioden da vi finansierer resten av året. Dette er nødvendig for å beholde kompetansen og mulighetene til å skape profesjonelle arrangement i Bergen også i årene som kommer, sier Frank Nes.

Kommentarer til denne saken