Bergen har ikke plass til Kent-avskjedskonsert

Kent albumdebuterte i 1995 og slapp sitt foreløpig siste album, «Tigerdrottningen», 30. april 2014. Bandets siste album skal hete « Då Som Nu För Alltid».

Kent albumdebuterte i 1995 og slapp sitt foreløpig siste album, «Tigerdrottningen», 30. april 2014. Bandets siste album skal hete « Då Som Nu För Alltid». Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kent går i graven og tar farvel med en omfattende turné til høsten. Turneen svinger innom både Bodø, Trondheim, Stavanger og Oslo. Bergen har ikke plass.

DEL

Søndag kveld dukket videoen som skapte bølger i musikk-Norden opp. Sveriges største rockeband, Kent, skal gi seg og 17. desember finner den aller siste konserten sted i Tele 2 Arena i Stockholm.

«Vi har alltid försökt gå våra egna vägar. Tack till alla ni som brytt er om vår musik. Tack till alla er som kommit på våra konserter, från de första trevande kaos-gigen på små klubbar under det dimmiga nittiotalet till de stora scenerna», melder Kent på sine hjemmesider.

Starter i Linköping

I samme renn som bandet annonserte sin avskjed kom de også med singelen «Egoist» og lovnader om et siste Kent-album i mai. Det skal hete «Då Som Nu För Alltid».

Turneen som starter i Saab Arena i Linköping 23. september sender Kent gjennom store deler av Sverige. Fire av konsertene finner sted i Norge, mens bandet gjør to i Danmark. Fansen i Bergen går glipp av Kent-avskjeden.

– Det handler rett og slett om mangel på en arena. Vi har hatt Kent i Grieghallen tidligere, men produksjonen er stor denne gangen, forteller Bergen Live-sjef Frank Nes til BA. Han kaster dermed nytt lys på byarena-debatten som kulminerte i rapporten som ble presentert på et møte i regi av Bergen Næringsråd i september 2015.

I det møtet sa Nes følgende:

– Det vi har, er pinlig. Jeg har opplevd å stå skolerett for agenter etter at artister har opptrådt i Vestlandshallen og Bergenshallen.

Ikke plass

Det var i fjor høst at det var samtaler mellom Bergen Live og Kent-apparatet om en konsertdato på avskjedsturneen i Bergen, uten at man fant en løsning.

– Det er synd, vi jobbet med det, men fikk det ikke til. Det er ikke sikkert at siste ord er sagt, men det ser mørkt ut nå, forteller Nes videre.

Han legger til at Vestlandshallen ikke er et alternativ for Kent.

– Der hadde de ikke solgt nok billetter, dessverre.

Kents avskjedsturné:

23/9 Linköping, Saab Arena
30/9 Göteborg, Scandinavium
5/10 Bodø, Bodø Spektrum
7/10 Kiruna, Arena Arctica
8/10 Luleå, Coop Norrbotten Arena
13/10 Örnsköldsvik, Fjällräven Center
14/10 Östersund, Östersund Arena
15/10 Trondheim , Trondheim Spektrum
21/10 Stavanger, DnB Arena
22/10  Oslo, Oslo Spektrum
28/10 Helsingfors (FI), Hartwall Arena
29/10 Vasa (FI), Vasa Arena
11/11 Malmö, Malmö Arena
18/11 Örebro, Conventum Arena
19/11 Gävle, Gavlerinken Arena
25/11 Århus (DK), Ceres Arena
26/11 København (DK), Forum
2/12 Karlstad, Löfbergs Lila Arena
3/12 Växjö, Vida Arena
17/12 Stockholm, Tele2 Arena

Artikkeltags