Rekordmange søkte på jobben som operasjef for BNO. 43 søkere meldte sin interesse, og i april sto det fire kandidater tilbake.

Tirsdag ble den internasjonalt anerkjente dirigenten Eivind Gullberg Jensen presentert som ny operasjef.

Lykketreff

– Det var et imponerende utvalg kandidater som meldte sin interesse for operasjef-stillingen. Men etter en omfattende rekrutteringsprosess var Eivind Gullberg Jensen det opplagte valget, sier styreleder i Bergen Nasjonale Opera, Harald Victor Hove.

– Vår kandidat vet hvordan det er å snakke i motvind. Vi har ikke tenkt på nasjonalitet når vi har valgt kandidat, men kompetanse. Han bor også i Bergen. Dette er et lykketreff, sier Hove videre.

Jensen var også den som ledet åpningskonserten av årets festspillene.

Stor respekt for Miller

Den påtroppende operasjefen åpnet med å takke for tilliten.

– Jeg gleder meg veldig. For første gang har jeg en profesjonell base i min egen hjemby. Jeg gleder meg til å lede BNO videre etter Mary Miller. Jeg har stor respekt og beundring for det arbeidet Miller og operaen har gjort det siste åtte årene, sier Jensen under pressekonferansen.

Han har ikke ennå tatt noen kunstneriske valg.

– Dette er teamarbeid, men vi vil styrke den fremgangen BNO har hatt de siste årene. Vi skal gjøre BNO enda mer i stand til å presentere et nytt operahus om noen år, sier dirigenten.

Dermed viderefører han det arbeidet Mary Miller har kjempet for siden planene om et nytt operahus ved siden av Grieghallen ble lansert i fjor.