Superyachten Maria har det meste på stell

Superyachten Maria kom til Bergen fra Gibraltar torsdag.

Superyachten Maria kom til Bergen fra Gibraltar torsdag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Maria er et 67 meters chartret fartøy fra Skipsbyggerne i AMELS Holland, med et luksusnivå de færreste kan ta seg råd til.

DEL

Torsdag ettermiddag ankom superyachten Maria Bergen fra Gibraltar.

Ifølge www.yachtcharterfleet.com kan farkosten med en tonnasje på 1200 tonn huse 12 gjester i seks kabiner og et mannskap på 17 til å varte dem opp.

Nok å ta seg til

En undersøkelse fra 2015 viser at hver superyacht som besøker Norge legger igjen nesten hundre tusen kroner per dag. Dette går til kjøp av varer og tjenester. På den andre siden er superyacht-eierne ofte krevende kunder med spesielle ønsker.

LES OGSÅ: Slik skal styrtrike yachteiere lokkes til Vestlandet

Superyachten Maria er allerede på plass. Foruten airconditioning og middag for opp til 18 personer, har man WiFi-dekning der man sitter i boblebadet på dekk, og dessuten vannski, kayaker, padlebrett, vindsurfebrett og vannleker i massevis. Eget spabasseng har en også på soldekket, om det skulle bli ulidelig varmt i baren der.

Skulle en bli lei av båtliv, og de medfølgende vannscooterne ikke kan bøte på kjedsomheten, kan en ta en av de fire terrengsyklene eller tandemsykkelen fatt på land.

Sjekk hva som dukket opp i Vågen

Emirens yacht på snartur i Bergen

En av verdens ti største yachter til kai

Kostbar affære

Men denne luksusen er nok forbeholdt de få, og en uke på Maria blir neppe aktuelt om du ikke kan avse 490.000 euro, som utgjør rundt 4.583.236 kroner i skrivende stund. I tillegg kommer andre utgifter.

Da BA for to uker siden omtalte hvordan stadig flere luksusyachter tar turen til Bergen, uttalte lederen i Norway Superyacht Services, Ola Hiis Bergh, at det er vestlandsfjordene - og ikke byen - som trekker yachtfolket hit.

Både mannskap og passasjerer legger igjen masse penger i byene de besøker. Nå som oljen snart tar slutt, så er kanskje dette fremtidens inntektskilde, mente Bergh, som tidligere har vært turistsjef i Bergen.

Artikkeltags