Rittdeltakerne som har kjøpt reise tilbake til Bergen gjennom arrangamentet Bergen-Voss, de skal ta bussen.

– Vi sa opp avtalen med NSB for tre år siden, og skiftet til Tide buss, sier Nils Olaf Solberg i Bergen-Voss.

– Det er du vel glad for i dag?

– Ja. Altså, vi har hatt et flott samarbeid med NSB. Men det er enklere og mer fleksibelt med buss. De kan sette opp avganger etter hvor mange deltakere som er med. Dessuten har de bedre løsninger for å kunne ta med sykkelen, sier Solberg.

Det var like før klokken 0700 at politiet i Hordaland meldte om en brann i en tunnel ved Trengereid. Det viste seg å være en kjøreledning på Bergensbanen som hadde tatt fyr.

NSB skriver på sine hjemmesider at man må regne med forsinkelser og innstillinger.

– Et av våre tog, nattoget fra Oslo til Bergen, kom kjørende mot tunnelen. Lokføreren så at det kom røyk ut av tunnelen og fikk stoppet toget tidsnok og kjørt tilbake i sikker avstand, forteller pressevakt i NSB Håkon Myhre.

Vet ikke når den åpner

Bane Nor melder klokken 0915 at det så langt ikke foreligger en prognose for når strekningen kan åpne igjen.

– Vi har nå folk på stedet. Det er mye skader inne i tunnelen både på kjøreledning og andre ting inne i tunnelen. Det blir en omfattende jobb, sier mediavakt i BaneNor Randi Folke Olsen til BA klokken 1030.

– Er det mulig at sporet kan bli åpnet igjen i dag?

– Det tør jeg ikke svare på ennå, svarer Folke Olsen.

Håkon Myhre i NSB sier at togene vil gå til Voss og at noen vil gå til Vaksdal. Strekket Bergen-Arna vil også være betjent.

– Men bussmessig er det vanskelig på grunn av sykkelrittet - det er vanskelig å få med alle som skal til og fra Voss. Vi ber folk om å tenke seg om, sier han.

Han har ikke tall på hvor mange passasjerer som vil bli berørt av tunnelbrannen. NSB arbeider løpende med å få tak i nok busser.

– Det blir en utfordring, men det er ikke verre enn at vi må løse dette på strak arm og varsle folk om at det vil ta lenger tid, sier Myhre.