– Jeg har alltid sett på sang-talentshow og latt meg forføre av hva folk kan, sier bergenseren.

Nå er det hans tur til å prøve å imponere tv-seerne. Når TV 2 sender årets finalerunder direkte fra og med fredag 5. oktober, skal han kjempe om publikums gunst sammen med ti andre utvalgte.

Flyttet fra Bergen

Haugland er for tiden student og bor i Trondheim. Det var da han skulle flytte fra barndomsbyen at han turte å ta sjansen på å melde seg på Idol.

– Jeg turte for første gang å tenke at jeg ikke skulle bry meg om hva noen som helst andre mente. Jeg innså også at det var den ideelle muligheten for meg, da jeg virkelig mener at jeg har noe eget å bidra med i Musikk-Norge.

Da han sang på scenen foran et livepublikum tidligere i Idol, reagerte publikum med jubel.

– Wow! utbrøt Tshawe Baqwa i dommerpanelet.

Dommerkollega Gunnar Greve kastet seg på:

– Han hadde scenetekke og personlighet - nesten «too much», konkluderte han.

Drømmer om platekontrakt

23-åringen fra drømmer om en platekontrakt og ønsker å jobbe med musikk hver dag. Bobby «blue» Bland, Michael Jackson, Justin Timberlake, Chris Brown, Miguel, John Legend og Bruno Mars er bergenseren musikalske forbilder.

Det er seernes stemmer som avgjør hvem som blir den siste finalisten.

Det står mellom Casper Kuhlmann Kristensen (16) fra Songdalen i Vest-Agder, Ingita Khan (17) fra Oslo, Sophie Nordrum Kroken (21) fra Asker, Victoria Rensel (18) fra Spikkestad og Øyvind Weiseth (25) fra Halsa på Nordmøre.