Barna lager egne dataspill

Theodor Børretzen (7) og Nikolas Bernt (8) kan allerede etter noen timer på Bitcamp vise frem sitt første dataspill.

Theodor Børretzen (7) og Nikolas Bernt (8) kan allerede etter noen timer på Bitcamp vise frem sitt første dataspill. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere barn og unge i Bergen har brukt sommerdagene på å lære å kode og lage egne dataspill. Bli med på Bitcamp.

DEL

Marineholmen i Bergen er etter hvert kjent for et levende miljø der studenter, forskere, gründere og andre utfolder seg med ulike oppstartsbedrifter, inkubatorer og utvikling av ny teknologi.

Fordelt på to møterom i Merkantilbygget, like innenfor kantinen, sitter 26 barn og unge fra Bergen foran datamaskiner.

De er med på Bitcamp for å lære å lage sine egne dataspill og kode data.

Thor Kosak-Gjerde (7) er en av de yngste deltakerne.

Han vrir på laptopen så vi skal se skjermen bedre. Det er med stor iver og stolthet han viser frem sitt første egen-kodede dataspill.

«Stein-saks og papir»

– Det er første gang jeg prøver dette. Se, nå skal vi spille mot datamaskinen, forklarer den unge koderen og setter i gang spillet.

Da BA er på besøk er det bare noen timer inn i første dag av det uke lange kurset.

Deltakerne har allerede laget sitt første dataspill. Det er basert på klassikeren «Stein-saks-papir» og er laget slik at de kan spille mot datamaskinen.

– Det tok lang tid å få til dette, jeg måtte ha hele to pauser før jeg var ferdig, sier Kosak-Gjerde som til vanlig foretrekker å spille «Nexo Nights».

— Om jeg fikk lage drømmespillet mitt ville jeg laget et spill hvor Nexo nights og ninjaer kriger mot et steinmonster som kommer opp fra bakken, så kan alle bytte krefter, sier han engasjert og tydelig inspirert.

Pixelart

På bordet foran sitter Nikolas Bernt (8) og Theodor Børretzen (7).

– Jeg spiller litt dataspill hjemme også, da foretrekker jeg «Minecraft», sier Nikolas. Det som er gøy med det spillet er at du kan bygge masse forskjellig.

Gjør barna til produsenter

– Jeg vil gjerne inspirere barna fra å kun være forbrukere av data, til å bli produsenter selv, sier grunnleggeren av Bitcamp, Rafid Hoda.

Han laget selv spill og dataprogram allerede som tiåring, men slet med å finne kunnskapen andre steder enn på internett. – Jeg begynte å tilby to-timerkurs etter skoletid for barn i Oslo i 2017. Det ble mye mere populært en jeg forestilte meg, derfor laget vi kurs også i sommer og vinterferien, sier den unge gründeren.

I år har Bitcamp holdt sommerkurs for til sammen 400 barn i Oslo og Bergen.

– Til høsten starter vi med kurs etter skoletid også i Bergen, sier Hoda som også vil utdanne lærere.

Artikkeltags