Ragnhild styrer den mest populære barnehagen i Bergen

Ragnhild Short (innfelt) styrer Espira Ulsetskogen barnehage, som er på førsteplassen til flest søkere ved hovedopptaket i Bergen i 2017.

Ragnhild Short (innfelt) styrer Espira Ulsetskogen barnehage, som er på førsteplassen til flest søkere ved hovedopptaket i Bergen i 2017. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg tror at foreldre sprer gode ord om oss, sier styrer Ragnhild Short ved Ulsetskogen barnehage.

DEL

Topp 10 populære barnehager

Barnehagene på førsteplass hos flest søkere ved hovedopptaket i Bergen kommune i 2017:

  1. Espira Ulsetskogen barnehage 44
  2. Årstad brannstasjon barnehage 39
  3. Åsane gårds- og friluftsbhg 38
  4. Espira Rå barnehage 37
  5. Solbakken barnehage 33
  6. Solheimslien barnehage 33
  7. Marineholmen barnehage 30
  8. Gullstølsbotn barnehage 29
  9. Valheim barnehage 29
  10. Kidsa Ladegården 28

Tall fra Bergen kommune viser at 3088 søkte om barnehageplass ved hovedopptaket i år, en oppgang på 61 sammenlignet med 3027 i 2016.

Espira Ulsetskogen barnehage er mest populær blant barnehageplassøkerne ved hovedopptaket med sine 44 førsteplasser (se topp 10-listen til høyre).

– Dette var veldig hyggelig. Jeg merket at vi hadde mange på både første og annenplass – det liker vi, sier styrer Ragnhild Short til BA.

Hun trekker frem jobben hennes ansatte gjør med språk, lek og vennskap på de ulike avdelingene.

– Jeg tror også at foreldrene her sprer gode ord om oss. Sammen med blant annet lange åpningstider, Forskerfabrikken som jobber med undring og nysgjerrighet, og gode kokker som lager fantastisk mat til disse små vidunderne har vi en god totalpakke, synes Short.

Alle får plass

– Hvordan skal det feires?

– Vi visste ikke om dette før nå, så det har vi ikke tenkt på enda. Men jeg gleder meg til å fortelle det til de ansatte. Det er jobben de gjør som er årsaken til de gode tallene.

Ulsetskogen har rundt 280 barn i dag, og får plass til 47 nye barn fra høsten.

– Vi er en stor barnehage, så alle under tre år, som har oss førstevalg, får plass. Det er kjekt å kunne fortelle dem, sier Short.

Plass til novemberbarn

De første tilbudsbrevene om barnehageplass til høsten sendes ut de nærmeste dagene. 2806 av barna er under tre år, 283 er over tre år, mens 81,93 prosent har søkt på en barnehage i bydelen de bor som førsteønske.

I år er første gang barn som fyller ett år i november har lovfestet rett til plass. I Bergen har 142 barn født i november 2016 søkt om plass, i tillegg til 409 barn som er født i september og oktober.

– Jeg er glad for at vi kan tilby flere høstbarn plass den måneden de fyller ett år. Vi skal samtidig åpne flere nye barnehager i år med sikte på å møte barnefamilienes ønsker og behov for barnehageplass, sier byråd for barnehage, skole og idrett, Pål Hafstad Thorsen, i en pressemelding.

3100 skolebarn

Rundt 15.000 barn går i Bergens 73 kommunale og 171 private barnehager. Rundt 3100 barnehagebarn begynner på skole til høsten, og overlater sine plasser til yngre krefter. Opptaket pågår helt frem til 20. juni.

– Tilbudsbrevene sendes ut i hele denne perioden. Det kan derfor ta noe tid før alle søkerne har fått tilbud om plass, sier Hafstad Thorsen.

Artikkeltags