Nervepirrende helt til midnatt

Terje Breivik (V) var inne og ute som stortingsrepresentant for Venstre i Hordaland helt frem til midnatt. Stemningen var svært spent. Foto: EIRIK HAGESÆTER

Terje Breivik (V) var inne og ute som stortingsrepresentant for Venstre i Hordaland helt frem til midnatt. Stemningen var svært spent. Foto: EIRIK HAGESÆTER

Artikkelen er over 2 år gammel

— Jeg er rolig, men fattet. Men jeg tør ikke spå noe som helst ennå.

DEL

Dette sier Terje Breivik, Venstres førstekandidat i Hordaland.

Allerede klokken 1900 hadde mange møtt opp på Venstres valgvake i Bergen sentrum. Stemningen var svært spent og nervøs. Breivik selv ankom valgvaken rundt klokken 2130, og hadde følgende kommentar til det første resultatet som kom 30 minutter tidligere:

– Det er vanskelig å kommentere resultatet såpass tidlig. Det er mange timer igjen, sier Terje Breivik. Han ble møtt av jublende partikollegaer inne på Café Opera.

– Det første jeg tenkte da jeg så målingen er at det er godt å se firetallet. Det er mye bedre enn for seks uker siden.

Bergen gjenstår fortsatt

Videre gjennom kvelden var Breivik inne og ute av hordalandsbenken hele tiden. Klokken 2340 var ingenting fortsatt klart. Ville Venstre vinne mandatet, eller ikke.

— Jeg er rolig, men fattet. Jeg jeg tør ikke spå noe ennå, sier Terje Breivik til BA.

Breivik (46) er født, oppvokst og bor i Ulvik i Hardanger. Han har de siste fire årene vært stortingsrepresentant, nestleder i partiet og leder av programkomiteen.

Ved forrige stortingsvalg fikk partiet 5,8 prosent av stemmene i Hordaland. Dette var en økning på 1,2 prosentpoeng fra 2009.

Like før midnatt er ikke stemmene fra Bergen blitt talt opp ennå.

— De store byene er viktig for Venstre. Så vi må vente litt til, sier Breivik.

Klokken 2345 var Venstre nærmest til å vinne et mandat i Hordaland. 68 prosent av stemmene var talt opp.

Artikkeltags