To menn pågrepet for innbrudd i julen

Skipsreder Bjørn Jebsen.

Skipsreder Bjørn Jebsen. Foto:

Og politiet utelukker ikke flere pågripelser.

DEL

Politiet har pågrepet to menn i 20- og 30-årene etter flere innbrudd i Ytrebygda i julen.

Fredag ble de to fremstilt for varetektsfengsling, og politiet ba om fire uker varetekt med brev- og besøksforbud, derav to uker i isolat for begge de to siktede.

Skipsreder Bjørn Jebsen er blant dem som skal ha blitt utsatt for innbrudd.

– De har stjålet noen personlige gjenstander og innbo. Det synes jeg ikke noe særlig om. Det er en veldig ekkel følelse når folk har brutt seg inn i ditt hjem, sier Jebsen til BA.

Det var BT som først meldte at Jebsen var blant tyvenes ofre. Han var med familien på hytten da innbruddet skjedde, og fikk beskjed av alarmselskapet.

– Vi dro hjem med en gang for å se hva som har skjedd. Jeg tror vi har fått alle gjenstandene tilbake, for de hadde politiet beslaglagt, men det er et par-tre ting vi ikke er helt sikre på om er kommet til rette, sier Jebsen.

Han sier at gjenstandene har verdi for familien.

Knyttes til innbruddene

En 27-åring ble tatt på fersken ved en av boligene han er siktet for å ha brutt seg inn i. Stjålne gjenstander ble funnet i mannens bil og bolig.

– Etter etterforskning pågrep vi en annen mann på hans bopel. Spor knytter også ham til innbruddene. Begge er siktet for innbrudd i begge boligene, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt.

I saken mot den andre siktede har politiet gjort beslag i en del gjenstander som kan knyttes til andre straffbare forhold, blant annet på Sandsli. Også disse tingene skal ha blitt stjålet i løpet av julehelgen.

Jobbet intenst

– Utfordringen nå er å gå gjennom alle gjenstandene for å finne eierne. Det dreier seg blant annet om mye smågjenstander, men også en elbil og en tilhenger har vært på avveier. Noe har kommet til rette, noe er fremdeles savnet, opplyser politiet.

Ingen av beboerne i de ulike husene var til stede under tyveriene.

Arne Fjellstad gir honnør til politiet i Bergen sør som har jobbet intenst med denne saken de siste dagene.

– Vi ønsker kontakt med en navngitt person, og ser ikke bort fra at det kan komme flere pågripelser i denne saken.

Den ene av de siktede har allerede samtykket til fengsling i fire uker, hvorav to på isolat.

Begge de to siktede er kjent fra politiet fra tidligere forhold.

Fengslet i to uker

Etter fengslingsmøtet ble det kjent at 27-åringen ble fengslet i to uker med isolasjon og brev- og besøksforbud.

Forsvarer Rolf Knudsen krevde sin klient løslatt, men tar til etterretning at retten kom til at han skulle fengsles kortere enn politiet begjærte.

– Det er vi fornøyde med, sier Knudsen.

Politiadvokat Arne Fjellstad konstaterer at to uker er rettens vurdering.

– Det er travelt i nyttårshelgen, men vi får bare stå på. Så får vi eventuelt møte i retten igjen om to uker, sier politiadvokaten.

Artikkeltags