Gå til sidens hovedinnhold

Hun venter 12.000 besøkende i helgen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå er det hektisk aktivitet her, men vi skal nok bli klare til åpningen.

Det sier prosjektleder for Boligmessen i Sotra Arena, Toril Hallan, til BA knappe to timer før det braker løs.

Årets messe er den fjerde i rekken på Sotra, og i år er den større enn noen gang.

– Vi har 134 utstillere, og det er ny rekord. Nå er messen helt full, og det setter vi stor pris på, sier Hallan.

I fjor var 11.500 besøkende innom messen.

Stor pågang

Rundt henne i hallen på Straume er det mye som foregår, støvsuging av tepper, rigging av inngangsparti og ikke minst jobber arrangørene for å få den siste oversikten over at alle utstillerne er på plass.

Prosjektlederen fra Compass Fairs, som står bak omkring 20 boligmesser over hele landet, har inntrykk av utstillerne er svært fornøyde med å være representert på messen.

– Vi har ikke en total oversikt over hva aktørene omsetter for, men pågangen av utstillere sier vel sitt til at dette er et sted man ønsker å være for å treffe kunder. Jeg tror det er veldig viktig for utstillerne å være synlig på en slik messe. Her treffer de 12.000 potensielle kunder i løpet av en helg, sier Hallan.

På boligmessen finnes utstillere som selger hus, som kan hjelpe deg dersom du har fukt i kjelleren, som viser deg de siste nye trendene innenfor interiør, du finner oppussingskjendisene Sinnasnekkeren Otto Robsahm og Halvor Bakke, og mange flere.

– Anslagsvis 50 prosent av de besøkende på messen handler noe der. Vel så viktig for utstillerne, er å få vise frem varene sine, sier Hallan.

Trafikkutfordringer

Det er altså fjerde året det arrangeres boligmesse på Sotra. Om høsten arrangeres det også tilsvarende messe i Vestlandshallen.

– Det bygges mye på Sotra, og det er absolutt marked for å ha to årlige messer i Bergen. Bergenserne er opptatt av trender og tar i mange tilfeller avgjørelser om store investeringer som nytt kjøkken, bad eller hus på messen, sier Hallan.

Tidligere år har trafikkavviklingen skapt utfordringer på Straume på grunn av boligmessen.

– Nytt i år er at vi har satt opp gratis skyttelbuss mellom Kystbygarasjen og Sotra Arena. Trafikken kan bli en utfordring fredag ettermiddag, men dette vet jo alle om. Lørdag og søndag er uansett de største messedagene, og vi håper trafikken ikke skal skape problemer, sier Hallan.

Kommentarer til denne saken