Bybanen forsinket etter vognstopp

Passasjerene hopet seg opp i Byparken.

Passasjerene hopet seg opp i Byparken. Foto:

Holdeplassene fyller seg opp med store mengder ventende passasjerer.

DEL

Bybanen skal gå hvert femte minutt, men torsdag morgen var vognene flere minutter forsinket.

Det medførte at passasjerer hopet seg opp på holdeplassene.

– Vi har en vogn som har fått en stopp på Sandslimarka. Det har gjort at det er stopp på linjen og det igjen fører til luker i lenken, slik at det hoper seg opp i ene enden, sier teamleder for driftssentralen i Bybanen, Erik Bauge.

Passasjerene som var om bord i bybanesettet måtte forlate vognen og finne andre transportmidler. Vognene bak ble stående fast.

Den havarerte vognen er nå kjørt til nøddrift i depotet og alle de andre bybanevognene er ute i sporene. Men det vil ta tid før forsinkelsen blir hentet inn igjen.

– Det er ikke 100 prosent oppe igjen ennå, men vi jobber med saken. Dette tidspunktet er det alltid mange som skal til høyskolen på Kronstad og vi kjører kjører med fulle vogner. Men når det blir forsinkelse ett sted, forplanter det seg videre i lenken og da blir det fort masse mennesker på holdeplassene, sier Bauge.

Han oppfordrer passasjerer som venter til å smøre seg med tålmodighet.

– Bybanen vil snart være i rute igjen.

Ved 0930-tiden forsinkelsene innhentet, ifølge Skyss.

– Det er beklagelig at det er forsinkelser i morgenrushet, men vi er i full drift nå og har bare noen småforsinkelser. Bybanen er tilnærmet helt i rute, sier pressekontakt Camilla Berntzen i Skyss.

Artikkeltags