Slutt for Fanamilen etter 35 år

Fanamilen 2015 ble det siste i rekken.

Fanamilen 2015 ble det siste i rekken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter 35 år er det kroken på døren for Fanamilen.

DEL

– Mange har vokst opp med løpet, så jeg skjønner godt at de synes at dette er leit, sier leder for friidrettsgruppen til Fana IL, Anita Bolstad Raa, til BA.

De samme ildsjelene i Nymark og Fana som startet opp løpet for 36 år siden, har arrangert Fanamilen frem til i fjor. Etter at gjengen ga seg, har det vært diskusjoner frem og tilbake om hva som skulle bli den videre skjebnen.

– Nye personer måtte ha trådd til og tatt det videre. Det var ikke naturlig med videre samarbeid med Nymark, som satser på fotball. Vi diskuterte om den ene skulle kjøpe ut den andre, men endte opp med å legge ned løpet, forteller Raa.

Hun mener at konkurransen på 5- og 10-kilometers løp har økt, noe som har ført til dalende deltakerantall på Fanamilen.

– For Fana sin del har vi hovedfokus på friidrett på bane og arrangere stevner der. Vi besluttet å heller videreutvikle Fanaløpet, som også går på høsten, forklarer Raa.

Anita Bolstad Raa på Fana Stadion.

Anita Bolstad Raa på Fana Stadion. Foto:

– Aldri si aldri

Hun mener at en epoke nå er slutt, noe også reaksjonene har vist.

– Folk synes at dette er trist, og ber oss tenke oss om på nytt. Jeg forstår reaksjonene og synes også dette er leit, men avgjørelsen er nok endelig.

Raa tviler på at Fanamilen vil vende tilbake, men utelukker ingenting.

– Dette er et løp med to arrangører, så da må de enten komme sammen, eller så med den ene kjøpe ut den andre. Det er ikke så lett å vite hva noe slikt skal koste, sier hun.

Startet i 1980

Fanamilen opplyste på sine hjemmesider onsdag at arrangørklubbene Fana og Nymark har besluttet å avslutte det tradisjonsrike mosjonsløpet.

– Fana IL og Nymark ønsker å takke alle dere som har vært trofast med i mange år - både deltakere og støttespillere, skriver klubbene på hjemmesiden.

Klubbene ønsker mosjonister i Bergen lykke til med løpingen. Den første Fanamilen gikk av stabelen i 1980.

– En stor honnør rettes til de ressursene i begge klubbene som var med og startet løpet, bygget dette opp, og gjennomførte arrangementet helt frem til 2015, skriver klubbene.

Det planlagte løpet 11. september avlyses, og fjorårets løp blir stående som det siste i rekken.

Fjorårsvinnerne Marius Vedvik og Line Rivedal får dermed beholde tittelen som regjerende mester på ubestemt tid.

Artikkeltags