I mange dager har Vestlandet badet i sol og varmegrader. Søndag var intet unntak. I Bergen er det rene sydenstemningen, og det ser ikke ut til å ta noe ende.

– Også morgendagen blir veldig fin. Det er ventet skiftende bris, svak vind, og pent vær, sier meteorolog Steinar Skare ved Vervarslinga på Vestlandet.

På kvelden kan det imidlertid snike seg inn noe tåke langs kysten.

– Det medfører nok litt kjøligere luft, sier Skare.

Festdag i parken

I 14-tiden søndag lå temperaturen på behagelige 22 grader på Florida.

Like ved værstasjonen, i Nygårdsparken, var det et yrende folkeliv søndag i anledning Parkdagen 2016.

Barnefamilier strømmet til for å ta del i et vell av aktiviteter: Alt fra ponniridning og sverdslag mellom vikinger til yoga og botanisk vandring.

Fra scenen sentralt plassert i parken kunne publikum se både teater, dansegrupper, trylleshow og en rekke andre musikk- og underholdningsinnslag.

Arrangementet er basert på dugnad fra velforeningene på Møhlenpris, Nygårdshøyden, Sydnes og Nøstet, samt Nygårdsparkens venner, Vitalitetssenteret Frivillighetssentral og idrettslaget Djerv.

Arrangørene kunne ikke drømt om bedre vær.

– Ingen grunn til å bli skuffet

Og mandag vil bli vel så varm.

– Men når vi kommer til tirsdag kommer det inn en del skyer fra vest. Det er ikke noe regn i sikte, men tirsdagen ser ut til å bli overskyet og det er også da fare for noe tåke, forklarer meteorologen.

Temperaturen faller noe, trolig får vi makstemperatur på mellom 17 og 19 grader.

– Onsdag og videre frem mot helgen sprekker skydekket opp, og vi vil få flere dager med sol og pent vær. Vinden kommer fra nordvest, og det betyr litt lavere temperaturer enn vi har hatt de siste dagene, sier Skare, og legger til;

– Det vil ligge på mellom 16 til 19 grader, men det er jo ingen grunn til å bli skuffet over det, selv om vi kanskje begynner å bli litt godt vant.