Gå til sidens hovedinnhold

Fjordline avlyser Danmarks-turer på grunn av uværet

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag morgen ble det klart at Fjordline avlyser flere avganger på grunn av det varslede uværet.

Fjordline har daglige avganger mellom Bergen og Hirtshals. Fredag går avgangen fra Bergen som normalt, men Hirtshals - Stavanger fredag kveld blir kansellert.

– Som følge av dette blir avgangen Stavanger - Bergen i morgen tidlig og returen på ettermiddagen kansellert, men det er mulig å komme seg til Danmark i dag, sier Jøran Kristensen i Fjordline til BA.

Passasjerene varsles om dette.

Fjordline-avgangen fra Langesund til Hirtshals fredag er også kansellert på grunn av uværet som er på vei.

På Flesland er det også en rekke forsinkelser, og innstillte avganger og ankomster fredag.

Ti meter høye bølger

Meteorologisk institutt varsler at det kan bli ti meter høye bølger i Skagerrak fredag. Høye bølger kan også blåse inn mot land, og de anbefaler folk om å sikre båter og naust før stormen kommer, og deretter holde avstand til sjøen.

Les også: Stor fare for flom og skred

Colorline melder også at de  innstiller en rekke avganger.

Telemarksavisa skriver at avgangen med Superspeed fra Larvik til Hirtshals fredag klokken 1730 er innstilt.

Ifølge Color Lines ruteoversikt er også avgangen Kristiansand–Hirtshals klokken 1630 innstilt. Naturlig nok er også returavgangene fra Hirtshals klokken 2045 og 2215 innstilt.

DFDS opplyser til NTB at deres avgang fra Oslo til København går til planlagt tid klokken 1630 fredag, men at skipet forlenger tiden i Oslofjorden, slik at de unngår den verste stormen i høy sjø.

– Det kommer et nytt kraftig lavtrykk inn mot Sør-Norge. Denne gangen er det Rogaland, Sørlandet og Østlandet som blir hardest rammet. Utover fredag vil vinden øke på til full storm, vi får vindkast helt opp i 45 meter per sekund, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Yr.

Kommentarer til denne saken