Kurt Nilsen er en av headlinerne på årets Vinterlyd-plakat, men han blir ikke å se på scenen i Bergen. Den populære artisten har har mistet stemmen, og kan derfor ikke synge.

– Han har blitt syk, og måtte avlyse konserten i Stavanger på torsdag og i Bergen i dag. Vi er veldig lei oss for det, og dét er han også. Han hadde gledet seg til å spille i hjembyen, sier pressesjef Erik Vigander i Kreftforeningen til BA.

Kurt Nilsens manager har ikke besvart BAs henvendelse.

Les også: Johanna møtte popidolet Ipå Pastasentralen i Bergen

Eggum stepper inn

En annen populær bergensartist har imidlertid sagt ja til å steppe inn for Kurt Nilsen. Lørdag ettermiddag blir det dermed Jan Eggum som går på scenen i Festplassen. I tillegg stiller Trang Fødsel til konserten i Bergen.

– Det blir én bergenshelt inn, og én bergenshelt ut. Til tross for surt vær, tror vi at det blir en veldig fin konsert i Bergen i dag, sier Vigander.

De arrangerer den tolvte konserten på rad lørdag ettermiddag. Kadetter fra Sjøkrigsskolen skal samle inn penger til kreftsaken under arrangementet.

Saken fortsetter under bildene.

– Skal danse!

Den norsk/svenske duoen Tungevaag & Raaban har toppet Spotify-listene i flere land, og lover å få Festplassen til å danse.

– Vi er beæret over å ha blitt spurt om å opptre på årets Vinterlyd, og gleder oss masse til å fremføre den nye singelen vår på turneen, sier duoen i en pressemelding.

Vinterlyd med konkurranser og aktiviteter åpner klokken 1400 på Festplassen. Konsertstart er klokken 1600.

– Det er meldt varierende vær så vi oppfordrer alle til å kle seg godt, og å sette seg inn i våre Konsertvett-regler, oppfordrer presseansvarlig for Vinterlyd, Arild Domaas.

Heller ikke Atle blir å se på scenen i Bergen. Denne endringen i programmet har imidlertid vært planlagt lenge.

Konsertvett på Vinterlyd

  • Kle deg godt

  • Møt til riktig tid
  • Lytt til kroppen
  • Gjør deg kjent
  • Be om hjelp. Det er ingen skam å be om hjelp hvis du føler at trengselen foran scenen blir for stor, eller om du blir for kald, tørst, sulten eller lignende. Hjelpekorpset er her for din sikkerhet - benytt deg av det om du trenger det.

  • Vis hensyn foran scenen

  • Følg beskjeder fra scenen
  • Pass på hørselen din
  • Følge med foresatte. Vi anbefaler på det sterkeste at personer på 14 år og under har følge med en foresatt eller eldre venner foran scenen. Det kan bli trangt, og vi ønsker ikke at noen skal få panikk i folkemengden.

  • Beveg deg bort fra området når konserten er over. Artistene kommer til å forlate området umiddelbart etter konserten. Det er derfor ingen vits i å forsøke å kontakte dem på området. Vi anbefaler at du beveger deg bort så raskt som mulig, slik at det ikke blir trengsel.

Kilde: Kreftforeningen