I forbindelse med at Kongen og Dronningen markerer 25 år som regenter, legger hele kongefamilien ut på en jubileumsreise med Kongeskipet langs norskekysten.

Lørdag står Bergen for tur.

Kongeskipet ankom Bergen havn klokken 1040 på lørdag, og klokken 1100 steg de kongelige stige i land ved Shetlandsbryggen.

De ble mottatt av fylkesmann Lars Sponheim, ordfører Marte Mjøs Persen og politimester Kaare Songstad.

Byvandring

De kongelige og publikum vil få oppleve innslag som gjenspeiler bergensk historie og tradisjoner, samt innslag fra det moderne og fremtidsrettede Bergen, ifølge kommunen.

Kongefamilien vandret deretter utover Bryggen. Der fikk de oppleve mange spennende kulturelle innslag på vei utover mot Bradbenken.

Buekorps, folkedans, skuespillere på stylter, sang, trekkspillmusikk og veteranbåter var blant tingene de får oppleve.

Trafikkendringer

Bergen sentrum vil bli stengt for trafikk fra klokken 0900 til klokken 1400 i forbindelse med besøket.

Privatbilister henvises til å bruke Fløyfjellstunnelen.

Busser vil kjøre via Øvregaten, og man vil ellers opprettholde normale bussruter, ifølge Skyss.

– Det vil ikke være mulig å gå av på stoppene langs Bryggen, men Torget er uberørt. Festplassen og Olav Kyrres gate er heller ikke berørt. Bussene får kjøre der, sier kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer.

– Vi tror dette skal gå veldig greit. Det viktigste er bare at folk får med seg at man ikke kan gå av på stoppene langs Bryggen, legger Dreyer til.

Skyss opplyser også på sine nettsider om at reiseplanleggeren ikke vil være oppdatert lørdag i forhold til kongebesøket, og at dette kan føre til at den gir feil reiseforslag.