a-ha tonet ned pressekonferanse etter helikoptertragedien

Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy på scenen under den pågående turneen.

Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy på scenen under den pågående turneen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bandet skulle snakke om sine kommende seks konserter i Norge, men det ble en amputert seanse i Oslo.

DEL

OSLO: Allerede før de tre hovedpersonene satt seg ved podiet på luksushotellet The Thief i Oslo fredag ettermiddag informerte a-ha-manager Harald Wiik at seansen der a-ha skulle snakke om sin vellykkede turné i Europa og Russland og de kommende konsertene i Norge, kom til å bli tonet kraftig ned. De tre svarte likevel på et knippe spørsmål.

Vi er litt preget av de siste nyhetsmeldingene som har kommet nå, men i respekt for dere som har kommer svarer vi på noen spørsmål, innledet Magne Furuholmen pressekonferansen med.

Hello again

6. mars startet a-ha en nesten to måneder lang Europa-turné i den russiske byen Jekaterinburg, forresten et sentralt knutepunkt på transsibirske jernbanen.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy under pressekonferansen på The Thief fredag.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy under pressekonferansen på The Thief fredag. Foto:

Siden da har a-ha-maskineriet beveget seg på kryss og tvers av Europa, fra Latvia og Hviterusslang til Storbritannia og en lengre runde i Tyskland med avstikkere til Paris, Amsterdam, Wien, Zürich og senest Luxembourg tidligere denne uken før de landet i Oslo torsdag. Fredag var det rigget til pressekonferanse på The Thief i Oslo. Etter tre konserter i Oslo de kommende dagene og to i Stavanger neste uke avslutter trioen hele «Cast in Steel»-turneen på Koengen neste lørdag.

I brorparten av intervjuene en eller flere av medlemmene har gjort gjennom turneen har temaet vært hva som skjer etter 7. mai. Og svaret er fortsatt at ingen vet og at alle muligheter dermed holdes åpne.

– Det blir ingen flere avskjedsturneer nå. Det blir heller en "Hello again". Nå er det åpent landskap, fortsatte keyboardisten.

– I media er ting ofte svart-hvitt, men jeg har aldri tenkt at jeg er ferdig med a-ha for resten av livet. Slik tenker jeg ikke nå heller. Men er det noen nye planer for a-ha? Nei.

– Og hvis Morten sier det er slutt, så er det ikke nødvendigvis slutt. Kanskje det er starten på noe nytt, spøker Furuholmen før sistemann åpnet munnen.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan denne turneen har blitt, sa Waaktaar-Savoy.

Rio-høydepunktet

Da de tre ble spurt om å fortelle hva som hadde vært høydepunktene under "Cast in Steel"-turneen svarte Morten Harket som følger:

– Det syns jeg er et vanskelig spørsmål å svare på. Hver kveld er egentlig et høydepunkt, fortalte han før Furuholmen tok over.

– For meg har det helt klart vært Rio, å komme tilbake dit etter så mange år som spesielle gjester, arbeidende gjester riktignok, var stort. I tillegg er det alltid gøy å komme til London og fylle 02. Det er en ting man aldri kan ta for gitt.

Artikkeltags