Flere Widerøe-flyginger til og fra Bergen lufthavn Flesland er innstilt fredag morgen. Innstillingene skyldes delvis sykdom og delvis tekniske problemer.

Tekniske problemer

Det startet da selskapet hadde tekniske problemer med et fly i Bergen torsdag kveld. Dermed kom aldri flyet seg til av gårde som det skulle, men ble stående i Bergen over natten. Dette har berørt morgenavgangen som skulle gått fra Kristiansund til Bergen.

I tillegg ble en avgang kansellert på grunn av sykdom. Dette skapte videre konsekvenser.

– – Vi måtte låne besetning fra morgenflyet tur/retur Sandefjord for å fly et annet fly slik at det kom seg ut i posisjon for videre å kunne fly våre passasjerer. Om ikke ville vi ha måttet påføre mange passasjerer utover dagen ytterligere kanselleringer, sier informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, Catharina Solli.

Varslet i natt

Også avgangen til Aberdeen på formiddagen fredag er kansellert. Solli sier at de ble klar over problemene allerede torsdag kveld og fikk varslet passasjerene.

– De er ivaretatt på et tidlig tidspunkt, og har fått forslag til endret rute eller ta kontakt. Passasjerene skal frem. Vi har sett dette i går og i natt, slik at passasjerene ble varslet via SMS. De fleste ble booket om via Stavanger, og de det ikke passet for, kan ta et fly i kveld, sier hun.

Det varslede uværet har altså foreløpig ikke berørt Widerøes avganger.

– Akkurat nå er det relativt rolig, så kommer det en vind inn fra sør i kveld. Vi forhåndsvarsler, men vi følger veldig nøye med. Vi har åpnet opp for å ombooke. De som har tendens til flyskrekk, og synes det er skummelt med vind, kan ta kontakt der de har kjøpt billetten for å booke om, sier hun.

Disse ankomstene ble innstilt:

WF561 0715 fra Kristiansund

0715 WF511 fra Molde

0755 WF404 Sandefjord

Ankomstene fra Oslo og Sogndal fredag morgen gikk som normalt.

Disse avgangene er innstilt:

WF562 til Kristiansund klokken 0735

WF562 til Molde klokken 0735

WF405 til Sandefjord klokken 0740

WF392 Aberdeen klokken 0845

WF612 til Bodø klokken 0740 ble forsinket, og har fått ny tid klokken 0820. WF622 til Bodø skulle gått klokken 08, men er også forsinket. Ny informasjon her er ventet klokken 0830.

På Avinors nettsider kan du sjekke om flyene er i rute.

Sterk vind i Amsterdam

KLM og SAS har også innstilt noen avganger fredag.

Det gjelder KL1186 til Amsterdam som skulle gått klokken 1040. KLM flyr heller ikke til Amsterdam klokken 1410 – denne avgangen (KL1188) er også innstilt.

KLM skriver på sine nettsider at det er varslet sterk vind i Amsterdam fredag, og at avganger både til og fra Schiphol kan bli berørt.

SAS-avgangen til Palma Mallorca (SK7543) som skulle gått klokken 0825 er forsinket og har fått ny tid klokken 0900.

– Vi har noen forsinkelser i dag, og det skyldes rett og slett etterslep fra stormen. Situasjonen er likedan for flyplassene i Haugesund og Ålesund, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Ifølge Johansen blir problemene løst i løpet av fredag formiddag.