Gå til sidens hovedinnhold

Kygo får stein i Bergens Walk of Fame

Artikkelen er over 2 år gammel

Kyrre Gørvell-Dahll skal hedres med en stjerne i Nøstegaten.

Under BAs direktesending før Kygo-konserten kunne Roger Iversen fortelle at Kyrre Gørvell-Dahll får sin egen stein i Bergens Walk of Fame.

Ildsjelen er opptatt av å hedre personer som har satt Bergen på kartet. Kygo kan trygt sies å være blant dem.

Les også: Kygo ble historisk

Kygo er yngre enn de som vanligvis har fått den bergenske utmerkelsen i stein. Iversen er imponert over den unge musikeren.

– Nå er jeg snart 60 år, men jeg synes det er fantastisk musikk. Det er imponerende at det er mulig å komme så høyt opp, at man begynner med ingenting – det er helt fantastisk. Også internasjonalt. Det er stort, sier Iversen om det siste navnet i samlingen.

For å få en stein med navnet sitt på i Nøstegaten, må hovedpersonen være til stede under avdukingen. Det hadde Kygo ikke anledning til i forbindelse med helgens konsert. Avdukingen skal derfor skje i september.

Saken fortsetter under bildet

 

Celebert selskap

Det var i 2015 at Bergen fikk sin egen «Walk of fame» i Nøstegaten.

Navn som Trude Drevland, Helge Jordal, Sverre Faaberg, Trond Mohn, Oddvar Torsheim, Gunnar Staalesen, Laurie Grundt og Ole Torp pryder fortauet. Statsminister Erna Solberg, Hans-Wilhelm Steinfeld, Frank Aarebrot, Christian Gottlieb Rieber og Per Grieg sr. fikk også en stjerne i fjor.

Iversen er langt fra ferdig med å hylle byens viktige personer.

– Det er plass til flere tusen steiner. Vi går rundt kvartalet, og så tar vi en gang til. Jeg kan holde på i mange, mange år, sier han.

Kommentarer til denne saken