Fikk ni måneders fengsel for å overfalle Monica

Monica Reistad (30) ble overfalt i Sigurds gate.

Monica Reistad (30) ble overfalt i Sigurds gate. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dommen er to år kortere enn aktors påstand.

DEL

Bergen tingrett har dømt en 19 år gammel mann til ni måneders fengsel for å ha overfalt Monica Reistad på Nygårdshøyden, natt til torsdag 27. oktober i fjor.

19-åringen ble også dømt for å utøve vold mot sin mor, men aktors påstand om 2 år og ni måneders fengsel ble ikke tatt til følge, skriver BT, som først meldte om saken.

Reistad fortalte i BA noen dager etter overfallet om hvordan mannen prøvde å voldta henne, før han truet å ta livet av henne. Hun fortalte at hun så vidt rakk å se et illsint ansikt før hun ble truffet av flere slag i ansiktet.

– Det er det sinteste blikket jeg har sett. Jeg kjente først et slag i ansiktet, så ble alt helt hvitt. Jeg falt bakover mot et gjerde og ble sittende. Så slo han meg flere ganger, sa Reistad.

4. november ble den nå dømte 19-åringen pågrepet etter tips til politiet, og Reistad roste politiets innsats.

– Jeg ble veldig glad og lettet. Når politiet sier at de mener de har tatt rett mann, så er det grunn til å feire. Bergens gater har blitt tryggere, sa hun da.

Bergen tingrett fant det ikke bevist at 19-åringen hadde til hensikt å voldta Reistad, men omtaler voldsbruken som farlig og brutal, skriver BT.

Artikkeltags