Fengslet for knivstikking

Den siktede mannen droppet å møte i retten da han skulle varetektsfengsles.

DEL

Likevel ble han fengslet i fire uker.

Mannen i 30-årene er siktet for kroppsskade, etter at han skal ha knivstukket en annen mann i undergangen ved Strax-huset på Gyldenpris natt til fredag.

– I tillegg er han siktet for flere andre forhold, som vinning, naskeri, tyveri og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet. Han er også siktet for et par narkotikaforhold, sier jourhavende jurist i Vest politidistrikt, Martine Eilertsen Haaland til BA.

Mannen er en kjenning av politiet og ble av Bergen tingrett fengslet på bakgrunn av gjentakelsesfare. Fengslingsmøte i retten ble gjennomført som såkalt «kontorforretning», det vil si at bare dommeren er til stede og kjennelsen er basert på dokumenter fra påtalemyndigheten og forsvarer.

– Han ønsket ikke selv å være til stede. I utgangspunktet skal man møte i retten, men dersom en selv ikke ønsker det og dommeren finner det unødvendig, er det anledning for det, forklarer Haaland.

Han ska ha erkjent noen av tingene han er siktet for, men er ikke avhørt om knivstikkingen han er siktet for.

Offeret var bevisst da politipatruljen kom til stedet natt til fredag. Like etter ble han fraktet til Haukeland sykehus med det som viste seg å være lettere skader.

Artikkeltags