Klager på henleggelse av overgrepssak i barnehage

Bistandsadvokat Laila Kjærevik sammen med etterforskningsleder Andreas Leirvik og politiadvokat Eli Valheim under det første fengslingsmøtet i Bergen tingrett.

Bistandsadvokat Laila Kjærevik sammen med etterforskningsleder Andreas Leirvik og politiadvokat Eli Valheim under det første fengslingsmøtet i Bergen tingrett. Foto:

Barnehageansatt ble etterforsket for overgrep mot 13 barn, men politiet henla saken.

DEL

Siden januar har mannen vært i politiets søkelys, etter at flere barn fortalte om angivelige overgrep i barnehagen.

Mannen ble pågrepet på vei til jobb i begynnelsen av februar. Han var da siktet for overgrep mot 13 barn, hvor tre av dem gikk i den private barnehagen han jobbet i.

Henlagt på bevisets stilling

Men etter ni måneders etterforskning, ble saken henlagt forrige måned.

– Saken er henlagt etter bevisets stilling. Det er ikke tilstrekkelig bevis til at det er grunnlag for å ta ut tiltale for retten, forklarte politiadvokat Trond Høvik den gangen.

Allerede da varslet bistandsadvokat Cecilie Wallevik at de vurderte å påklage henleggelsen. Og i begynnelsen av oktober ble klagen sendt til Riksadvokaten.

– Henleggelsen ble påklaget forrige uke. Jeg vet ikke når den vil bli behandlet eller avgjort. Det kan ta noen måneder, sier Wallevik til BA.

Skuffet over henleggelse

Hun representerer de tre barnehagebarna og deres familier. De var svært skuffet da henleggelsen var et faktum.

– Deres første reaksjon er at de synes dette er veldig leit. De er veldig skuffet, uttalte Wallevik til BA i september.

Barnehageassistenten arbeidet i den aktuelle barnehagen i en årrekke, og har vært en populær ansatt som har nytt respekt blant både foreldre, kolleger, venner og bekjente.

I to måneder satt han varetektsfengslet. Hele tiden har han hardnakket nektet for at han har begått overgrep. Han var svært lettet over henleggelsen, og ifølge hans forsvarer Kaj Wigum var saken en stor belastning for å ham.

At klage nå er sendt til Riksadvokaten, var ukjent for Wigum.

– Jeg tar dette til etterretning, men har ingen kommentar utover det, sier han.

Artikkeltags