Hederspris til BAs Tom Hjertholm

Tom Hjertholm fikk årets hederspris under pressefeiringen «Gullparaplyen».

Tom Hjertholm fikk årets hederspris under pressefeiringen «Gullparaplyen».

Etter 44 år som pressemann, kunne BAs Tom Hjertholm motta årets hederspris på bergenspressens egen feiring.

DEL

Etter en lang karriere som sportsjournalist og senere 20 år med daglige fortellinger om stort og smått på side tre i BA, er Tom Hjertholm blitt et kjent navn og ansikt for de fleste BA-lesere. Fredag kveld ble han overrasket av sine kolleger på prisutdelingen «Gullparaplyen».

«Tommen» ble lokket til utdelingen av sine kolleger i BA i den tro at hans datter, som også er journalist, hadde vunnet pris. I stedet var det han selv som måtte opp på podiet for å motta den æresfulle hedersprisen for lang og tro tjeneste i yrket.

– En hedersmann

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«I 20 år har han hatt ansvar for bysiden i BA. Han har egenhendig gjort spalten til en av BAs mest leste sider, både på nett og papir.

I alle disse årene, syv dager i uken, har journalisten fylt sin side med stoff fra grasroten. Han tar bilder, skriver og leverer.

Journalisten har tilegnet seg kunnskap om byen som de færreste andre, og i BA gjør hele redaksjonen nytte av hans erfaring og lokalkunnskap hver eneste dag. Han korrigerer og veileder vennlig, men bestemt, og han tar – irriterende nok – aldri feil.

Også redaksjonens unge har stor respekt for denne kunnskapsbanken, som i tillegg har et smittende humør og ikke går av veien for å fortelle kostelige anekdoter fra tidligere tider.

Han er en hedersmann, elsket av leserne og en svært populær mentor og kollega i redaksjonen. Da en annen kollega i BA gikk av med AFP i 2017, spurte noen når den da 64 år gamle journalisten skulle gi seg. Han slapp å svare, for responsen var kontant fra ledelsen og kollegene: Tom får ikke slutte!»

Gullparaplyen til BT

Også BA-fotograf Arne Ristesund (60) fikk heder og ære under prisutdelingen, da han stakk av med Sølvparaplyen for Årets foto med bildet «Forlat oss vår skyld», et bilde som viser en forknytt Lars Arne Nilsen under en Brann-kamp.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dette blinkskuddet av en duknakket Lars Arne Nilsen sikret BA-fotograf Arne Ristesund prisen for Årets foto.

Dette blinkskuddet av en duknakket Lars Arne Nilsen sikret BA-fotograf Arne Ristesund prisen for Årets foto. Foto:

Den gjeveste prisen, Gullparaplyen, gikk til Bergens Tidende ved Bjørn Asle Nord, Eirik Brekke, Steffen Øie, Anders G. Eriksen, Philipp Bock, Tove B. Knutsen og Lasse Lambrechts. Den fikk de for reportasjen «Fem fot under» som handler om hvordan det er å bli tatt av snøskred.

«Dette er journalistikk og presentasjon som holder nasjonal, for ikke å si internasjonal klasse.» mente juryen som besto av Trond Olav Skrunes (VG), Håvard Bjelland (Kirkens Nødhjelp), Ken André Ottesen (VG), Monika Yndestad (forfatter) og Marion Solheim (NRK).

BA gratulerer alle vinnerne!

Artikkeltags