Eirin fra Bergen savnet i Sverige

Eirin Mikkelsen fra Bergen er savnet.

Eirin Mikkelsen fra Bergen er savnet.

Eirin Mikkelsen (43) forsvant sporløst natt til første juledag.

DEL

– Vi har gjort en bedømning av omstendighetene og vi kan ikke utelukke at det har skjedd en straffbar handling. Vi har derfor innledet en forundersøkelse for kidnapping, sier pressetalsperson Katarina Rusin hos Polisen i region syd til BA fredag ettermiddag.

Mikkelsen, som opprinnelig er fra Fyllingsdalen i Bergen, er bosatt i Landskrona sør i Sverige.

Der skal hun ha vært på en pub sammen med en mann på julaften. Etter hun forlot puben, ble hun sist sett rundt klokken 0100 ved Skeppbron, der flere skyssbåter holder til. Hun var da sammen med en mann.

Men siden har ingen sett bergenskvinnen.

– Jeg vet ingenting hva som har skjedd og jeg venter på svar, sier sønnen hennes til BA.

Saken fortsetter under kartet.

Han reiste fra Norge til Sverige da han fikk meldingen om at hun var meldt savnet.

– Jeg har vært her siden i forgårs. Jeg tok første fly til Malmø da jeg fikk beskjeden. Nå er jeg med og leter etter henne og skal holde på i hele dag, sier han.

Mikkelsen var iført en grå genser og svarte jeans med hull på kneet da hun forsvant. Politiet ønsker ikke å gi noen opplysninger om mannen hun var sammen med.

– Vi vil ikke kommentere hvem mannen er og hvilken relasjon han har til den savnede kvinnen. Men vi vet at de ble sett sammen og vi har det med i beregningen i søket etter henne. Ingen er imidlertid mistenkt eller pågrepet i saken, sier Rusin.

Vest politidistrikt bekrefter overfor BA at svensk politi har bedt om bistand.

Saken fortsetter under bildet.

Eirin Mikkelsen (43) ble sist sett her, ved Skeppsbroen i Landskrona.

Eirin Mikkelsen (43) ble sist sett her, ved Skeppsbroen i Landskrona. Foto:

Har fått mange tips

Like før klokken 18 fredag opplyser Rickard Lundqvist, pressetalsperson i Polisen i region sør, til BA at politiet fremdeles etterforsker saken.

– Det er ingenting som så langt tyder på at hun har forsvunnet frivillig, sier han.

Lundqvist forteller at politiet har vært i kvinnens leilighet. Der har det blitt beslaglagt en mobiltelefon som skal tilhøre den savnede. Der var de også i kontakt med en mann som skal ha tilknytning til kvinnen.

– Vi har fått mange tips som vi nå ser på. Vi håper at dette skal gi oss et godt bilde av hva hun har gjort i løpet av kvelden, forteller han.

I løpet av dagen har politiet fått hjelp av kystvaktens dykkere med søk langs kaiområdet hvor 43-åringen sist skal ha blitt sett. Det er ikke gjort noen funn, opplyser politiet.

Politiet vil fremdeles ikke si noe om hvilken relasjon den savnede har til mannen hun skal ha blitt observert med.

Tips i saken kan ringes til politiet i Sverige på telefon +46 114 14

Artikkeltags