Damenes aften

Av

160 av byens business-kvinner samlet seg til Damemiddag fredag.

DEL

– Selv fikk jeg en god kontrakt etter forrige års Damemiddag. Her er mange spennende bedrifter representert, og spennet i bransjer og bakgrunner er stort, forteller Anita Mannes (33), som er hodejeger i Upsource.

I går samlet rundt 160 kvinner fra Bergens næringsliv seg i Rekstensamlingene for en god middag og muligheter for intensiv nettverking.

Bare én hane fikk smyge seg mellom de mange pene kjolene.

– Thorstein Selvik hjelper oss. Han er slaven vår, forteller Tone Gravdal (34) fra legemiddelselskapet MSD.

Middagen er bygd over samme lest som Herremiddagen, og næringslivet har vært invitert til å bidra som sponsorer, mot profilering under begivenheten.

SUR PÅ NÆRINGSLIVET
– Vi er ganske sure på næringslivet som ikke bidrar mer. Bare bilforhandlerne forstår at kvinner er en verdifull målgruppe, og står i kø for å delta. Skriv om resten av næringslivet at det er som å suge blod fra en stein, oppfordrer kveldens evnukk, Thorstein Selvik.

På kveldens program sto blant annet motevisning og utdeling av Frederikke Quams damepris.

Styrecoach Lillian Andreassen i Styreakademiet har deltatt på alle de tre damemiddagene som hittil er arrangert, og treffer stadig medsøstre som egner seg til styrearbeid.

– Da jeg begynte i styrebransjen i 1998 var det mye godt voksne menn å se på møter og fagdager. Men på det siste møtet jeg var på var det halvt om halvt, og aldersspredningen var også god. Vi kvinner trenger både arenaer der vi treffer menn, og anledninger der vi kan være alene, sier Andreassen.

Artikkeltags