20 år gamle Aurora Aksnes fra Os gikk på scenen Amfiet like før klokken 19 i sin første konsert i Oslo etter at debutalbumet «All My Demons Greeting Me as a Friend» ble sluppet i mars i år.

Stjerneskuddet spiller i neste uke for hjemmepublikumet på Bastionen i Bergen. For to uker siden opptrådte hun for flere millioner amerikanske tv-seere og radiolyttere.

Øyafestivalen, som for første gang ble arrangert i Tøyenparken i 2014, solgte ut ukepassene i april, og tirsdag forsvant også de siste dagspassene til den populære festivalen som holder det gående i fire dager med større og mindre kjente trekkplastre. Blant de største er kanskje New Order, Mastodon og PJ Harvey.

Interessen for festivalen har vært så stor at man har valgt å legge ut et lite antall dagsbilletter hver dag ved innslipp til Tøyenparken for å begrense svartebørssalget.

Men ikke alt har gått på skinner. Noen av de mange artistene har måttet avlyse – den siste den amerikanske hiphop-artisten Travis Scott. Avlysningen falt ikke i god jord hos arrangøren som har hentet inn britiske Section Boyz isteden.

– Vi beklager at europeiske fans ikke tas på større alvor av artisten. Stor takk til de engelske grimestjerneskuddene Section Boyz som stiller opp på kort varsel, skriver Øyafestivalen onsdag.

Fra før er det klart at den engelske musikeren Antony Hegarty, best kjent som vokalist og frontfigur i bandet Antony and The Johnsons Anohni, måtte avlyse på grunn av sykdom. Han ble erstattet av den haitisk-canadiske DJ-sensasjonen Kaytranada.