Adams Matkasse vil slå seg sammen med Godtlevert.no

Det er kokken Adam Schive Bjerck som har gitt navn til Adams Matkasse.

Det er kokken Adam Schive Bjerck som har gitt navn til Adams Matkasse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Adams Matkasse vil fusjonere med Godtlevert.no for å ta opp kampen mot de store dagligvarekjedene.

DEL

– Vi har tro på at en slik fusjon endelig vil gi oss en reell mulighet til å utfordre de tre store dagligvareaktørene. Utfordrerrollen har vært en viktig drivkraft og ambisjon for oss helt siden oppstarten, sier daglig leder Veslemøy Tvedt Fredriksen i Adams Matkasse, i en pressemelding.

De to selskapene er i dag nesten jevnstore. Bergensbaserte Adams Matkasse omsatte i fjor for 330 millioner kroner og har 25.000 kunder. Det tre år eldre selskapet Godtlevert.no holder til i Oslo, og omsatte for 390 millioner kroner i fjor. De har nærmere 30.000 kunder.

Begge merkenavn fortsetter

Begge merkenavnene vil fortsatt bli brukt, opplyser selskapet. Det betyr at Adams Matkasse og Godtlevert.no vil fortsette som adskilte konsepter.

– Vi har begge en forretningsmodell basert på å kutte ut fordyrende mellomledd, som for eksempel store grossister. Vi tilbyr heller produkter av høy kvalitet levert direkte fra produsentene. Dette er kvalitetsbevisste leverandører som ikke er store nok til å få hylleplass hos dagligvaregigantene, men med denne fusjonen vil vi kunne gi disse produsentene en enda større mulighet til å nå ut til et nasjonalt publikum, sier Tvedt Fredriksen.

Vokste i ekspressfart

Adams Matkasse ble etablert i Bergen i 2013 av vennegjengen Adam Bjerck, Mats Wickmann, Harald Aalvik og Lasse Carlsen Smedsvig. Selskapet vokste i ekspressfart, og i 2014 fikk de etablererprisen. Adams Matkasse eies i dag av svenske Linas Matkasse hvor Bjerck, Aalvik og Smedsvig, og daglig leder Veslemøy Tvedt Fredriksen er med på eiersiden.

Aksjonærene i Godtlevert.no vil få oppgjør i aksjer i Adams Matkasses eierselskap, Linas Matkasse.

Fusjonen må godkjennes av Konkurransetilsynet før den trer i kraft.

Artikkeltags