Gå til sidens hovedinnhold

Bergensbanen rammes når streiken trappes opp

Artikkelen er over 5 år gammel

Norsk Lokomotivmannsforbund trapper opp streiken. Fra og med fredag kveld vil 108 lokførere være i streik.

Når streiken trappes opp fredag klokken 23 vil det bli innstillinger på noen av avgangene mellom Oslo og Bergen. Også togene på Vossebanen og Arnalokalen vil bli berørt.

Det melder NSB på sine nettsider. De opplyser om at de ikke vil legge ut lister over berørte avganger, fordi dette endres fra dag til dag. De oppfordrer heller reisende om finne informasjon om sin reise på selskapets nettsider eller i NSB-appen.

Konsekvensen av opptrappingen vil være følgende innstillinger fra fredag 7. oktober klokken 23:00:


● Alle lokaltog på Østfoldbanen fra L2 Ski, L21 Moss og L22 Mysen
● Noen av R20 regiontogene til/fra Halden. R20 togene, som ikke blir innstilt, vil kjøre direkte mellom Oslo S og Rygge. Det blir altså ikke på- og avstigning på stasjoner mellom Oslo og Rygge i begge retninger
● Noen av togene mellom Oslo og Bergen, samt togene på Vossebanen og i Arnalokalen

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag forrige uke etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen.

Striden står om hvilke krav som skal stilles til lokførernes opplæring. Lokførerne vil ha dagens krav inn i tariffavtalen, mens NSB vil avvente myndighetenes krav.

Til sammen er 118 lokførere i streik fra lørdag: 33 i Moss, 29 i Ski, 28 i Lillestrøm, 19 i Oslo, 7 i Bergen, 1 i Trondheim og 1 i Kristiansand.

Kommentarer til denne saken