Brann i slepebåt ved Sture-terminalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det brøt ut brann i motorrommet på en slepebåt som lå til kai ved Sture-terminalen i Øygarden. Det lokale industrivernet på terminalen skal ha fått raskt kontroll.

DEL

Det var litt før klokken 16 mandag at alarmen gikk ved Sture-terminalen i Øygarden utenfor Bergen.

– Det lokale industrivernet og etter hvert brannvesenet fra Øygarden fikk raskt kontroll, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til BA.

Politiet er på vei til stedet for å undersøke saken.

Ikke åpne flammer

Ifølge politiets opplysninger skal det være en slepebåt som brant, mens 110-sentralen omtaler fartøyet som en fortøyningsbåt.

– Vi fikk melding fra kontrolltårnet på Sture klokken 1542 om at det var røykutvikling i en tauslepebåt som holder til på terminalen. Båten er omkring 40 fot, og det var to mann i arbeid på båten da brannen startet, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Stig Tetler til BA.

Det skal ha oppstått røykutvikling i forbindelse med det elektriske anlegget om bord i båten, men det er ikke rapporter om åpne flammer, ifølge brannvesenet.

Slukket om bord

– Slukkeanlegget om bord i båten slukket brannen ved hjelp av en miljøgass som kveler røykutviklingen, sier Tetler.

Sture-terminalen er en utskipingshavn for råolje. Terminalen får olje fra Oseberg-området. Statoil er operatør ved terminalen, også Petoro, ConocoPhilips, ExxonMobil er deltakere.

Det er ikke meldt om personskader etter brannen.

Elin A. Isaksen i Statoil omtaler hendelsen som et branntilløp. Hun bekrefter at det skjedde på en av selskapets tauebåter.

– Det kom raskt under kontroll, og går ikke ut over produksjonen på Sture, sier hun til BA.

Artikkeltags