Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Truls vært på bytur igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor gikk han opp Stoltzen, i dag tok geiten fra Radøy Fløibanen for første gang.

I fjor høst skrev BA om den tre år gamle geiten Truls som ble med eieren sin, Kjartan Røynstrand Kolås (15), og resten av familien, på tur opp Stoltzekleiven til Sandvikspilen.

Da BA snakket med Kjartan om turen de hadde, drømte han om å ta med seg Truls på Fløibanen.

Masse oppmerksomhet

I dag var dagen kommet, familien Røynstrand Kolås festet hengeren på bilen, fikk lastet Truls på, og satte kursen mot Bergen sentrum.

Silje Røynstrand ler når BA ringer og spør om Truls har vært på bytur igjen. Geiten har vakt oppsikt nok en gang, og har havnet på Facebook.

Les også

En ekte fjellgeit i Stoltzen

– Vi parkerte på Bystasjonen og gikk til Fløibanen. Der ble vi tatt godt imot, turen var avtalt på forhånd. Truls storkoste seg både på veien opp, og ikke minst elsker han all oppmerksomheten han får, smiler Røynstrand.

For geiter i sentrum er ikke akkurat dagligdags kost, og på denne tiden av året, er det dessuten rikelig med turister i sentrum. Mange av dem ville gjerne klappe Truls i dag.

– Han får masse oppmerksomhet og kos, og halen står til værs hele tiden. Det virker som om han har hatt en fin dag på bytur, ler matmor.

Nøt utsikten

Det var direktøren på Fløibanen som sa til familien at Truls var hjertelig velkommen etter at hun hadde lest om geiten i BA i fjor.

– Hvordan gikk det på Fløibanen da?

Røynstrand ler.

– Du kan bare se på videoen. Han sto hele veien og nøt utsikten, det var så herlig, smiler hun.

Familien har så langt ikke lagt nye planer for nye utflukter for Truls.

– Vi få bare se hva som skjer, smiler matmor.

Kommentarer til denne saken